Márki-Zay azt mondja, Lázár érdekeltsége az a buszos cég, ami megnyerte a hódmezővásárhelyi közlekedési pályázatot, de „ilyen a verseny”

belföld
augusztus 02., 10:45

Egy veszprémi cég, az amúgy kirándulóbuszokkal foglalkozó Balaton Busz nyerte meg a hódmezővásárhelyi helyi tömegközlekedésre kiírt pályázatot. Eszerint kétszer két évig ők fogják üzemeltetni a városi buszközlekedést, szeptember elsején kezdik a munkát. Eddig a Jovány Busz Kft. végezte ezt a tevékenységet, de a veszprémi buszos cég a jelenleginél kilométerenként hét forinttal kevesebbért fogja majd működtetni, míg a Jovány emelni akart az áron.

„Ilyen a verseny, aki a legjobb árat adja, az nyer” – mondta erről Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Televíziónak. De mást is mondott: szerinte a Balaton Busz, az a cég, aminek az általa vezetett közgyűlés bizalmat szavazott, „Lázár Jánoshoz lehet bekötve”. Ő úgy tudja, hogy a cég bevételének nagy része nem is a hivatalos tevékenységéből, a kirándulóbuszoztatásból származik, hanem a Volánbusszal kötött szerződésből. „Lehet, hogy az indulásuk sem teljesen véletlen és spontán” – tette hozzá.

A Szegeder azon kérdésére, hogy veszprémiként miért indult el a pályázaton a Balaton Busz, a cég azt válaszolta, hogy Békés vármegyében, pontosabban Orosházán is „vannak érdekeltségeik, tehát annyira nincs messze Hódmezővásárhely”.

(via Telex)

Kiemelt videóink