A judósok nem teljesítették a szövetség elnökének különösen optimista elvárásait

sport
augusztus 03., 11:58

Közvetlenül az olimpia előtt nyilatkozott Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnök a várakozásairól. Azt mondta, hogy a párizsi olimpián induló cselgáncscsapat fele éremesélyes.

„Nagyon optimista vagyok. Ez egy nagyon-nagyon erős csapat, fiatalok és tapasztaltabbak együtt, és most először a sportág történetében részt tudunk venni a csapatversenyben is. Mindenki, aki indul Magyarország színeiben, esélyes arra, hogy pontszerző legyen, a csapat fele pedig éremesélyes” - mondta az MTI-nek Tóth László.

Ma befejezdődött a judósok olimpiai szereplése. Íme az összegzés:

Pupp Réka (52 kg) az első meccsén legyőzte a mongol Lkhagvasuren Sosorbaramot, majd kikapott az olimpiai ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben. A vigaszágon a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit 46 másodperc alatt ipponnal vert meg. A bronzmeccsen kikapott a francia Amandina Buchardtól, és ötödik lett.

Pongrácz Bence (férfi 66 kg) a 32 között a nigériai Ismael Alhassane-t legyőzte, a 16 között viszont a címvédő - és későbbi győztes - japán Abe Hifumi egy perc alatt lezárta a meccsüket. Helyezetlen lett.

Ungvári Attila (férfi 81 kg) a kazah Abilajhan Zsubanazar legyőzése után a 16 között vereséget szenvedett az olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok belga Matthias Cassétől. Helyezetlen lett.

Özbas Szofi (női 63 kg) az Európa-bajnoki címvédő cseh Renata Zachovát legyőzte a 32 között, a 16 között a tokiói bronzérmes, világbajnoki második Catherine Beauchemin-Pinard megállította. Helyezetlen lett.

Vég Zsombor (100 kg) az első fordulóban legyőzte az Európa-bajnok szerb Aleksandar Kukoljt, a nyolcaddöntőben vereséget a kétszeres világbajnok spanyol Nikoloz Sherazadishvilivel szemben. Helyezetlen lett.

Gercsák Szabina (női 70 kg) az első mérkőzésén kikapott az ausztrál Aoife Coughlantól. Helyezetlen lett.

Tóth Krisztián (férfi 90 kg) az első mérkőzésén kiesett a 32 között a román Alex Crettel ellen. Helyezetlen lett.

Csapatverseny. Az első meccsen, a 16 közé jutásért a magyar válogatott 4-1-re kikapott Olaszországtól.

A hétfős magyar küldöttség az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel zárta az olimpiát.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
Kiemelt videóink