Trump belement a tévévitába Kamala Harrisszel

POLITIKA
augusztus 03., 09:05

Donald Trump elfogadta a felkérést, hogy Kamala Harrisszel szemben részt vegyen a Fox News elnökjelölt-vitáján. Harris pénteken megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges szavazatokat a párt jelölőgyűlésétől, ezzel hivatalosan is ő lett a demokraták elnökjelöltje az újrázástól visszalépő Joe Biden helyett.

Az exelnök ezt saját közösségi oldalán, a „bosszú-Twitterként” működő Truth Social-ön jelentette be. A vitát várhatóan Pennsylvaniában rendezik és élőben közvetítik majd szeptemberben, a moderátorok a csatorna műsorvezetői, Bret Baier és Martha MacCallum lehetnek. Harris egyelőre nem reagált a megkeresésre.

A jelenlegi alelnök az első fekete női elnökjelölt, az első dél-ázsiai gyökerekkel rendelkező női elnökjelölt, és ha nyer, ő lesz az Egyesült Államok első női elnöke is. Friss közvélemény-kutatások összesített átlaga szerint Harris népszerűsége péntekre megelőzte Trumpét az amerikai választók körében, bár marginális különbséggel: százhuszonnyolc országos felmérés alapján Harris 47 százalékon áll a volt elnök 46,9 százalékával szemben.

Arról, hogy Harris lehet a legesélyesebb alternatíva Biden leváltására párton belül, már a két elnökjelölt katasztrofálisra sikeredett vitája után sorra jöttek az értesülések az elnök kampánycsapatából, a Fehér Házból és a Demokrata Nemzeti Bizottságból is. A jamaicai-indiai politikusról ebben a cikkben szedtünk össze minden fontosat.

Illusztráció: Kiss Bence/444 (CNN)

Kiemelt videóink