A Vatikánnak is van véleménye a párizsi olimpia megnyitójáról

KULTÚRA
augusztus 04., 09:18

A Vatikánt „elszomorították” a párizsi olimpia megnyitójának egyes jelenetei, ezt írja az Apostoli Szentszék közleménye, amelyet francia nyelven adtak ki, hogy a szervezők is megértsék.

„A Szentszék csak csatlakozni tud azokhoz a véleményekhez, amelyek az elmúlt napokban elhangzottak, hogy sajnálkozásukat fejezzék ki a számos keresztény és más vallás híveit ért sértés kapcsán” – áll a dokumentumban. Az esetről beszámoló MTI szerint a probléma azzal a jelenettel volt, amelyet az Utolsó vacsora megidézésének néztek sokan, pedig a jelenetet egy Dionüszosz görög isten lakomáját felidéző festmény ihlette. Azért a szervezők még bocsánatot is kértek a nem túl műértő közönségtől.

„Egy olyan nagyszerű rendezvényen, ahol az egész világ összegyűlik a közös értékek körül, nem lenne szabad lenniük számos ember vallási meggyőződését nevetségessé tévő utalásoknak” - olvasható a vatikáni közleményben. „A szólásszabadságnak, amelyet magától értetődően nem kérdőjelezünk meg, megvan a maga határa a mások tiszteletében” - tették hozzá.

(MTI)

Kiemelt videóink