Halász Bence ezüstérmes, bravúros negyedik hely Vas Blankától és Betlehem Dávidtól

  • Halász Bence ezütérmes kalapácsvetésben, a magyar atlétika legsieresebb számában
  • Vas Kata Blanka óriásit ment az országúti versenyben, a kerékpáros pár centivel maradt csak le a dobogóról
  • Betlehem Dávid az 1500 gyors döntőjében lett szintén negyedik, ez is szuper
  • Csapataink viszont már nem mind állnak harcban: a férfi kézisek kikaptak a franciáktól, és kiestek
  • A női vízilabda-válogatott pedig az ausztráloktól kapott ki, nem játszottak jól, és emiatt a világ legjobbja ellen kell folytatniuk
  • Teniszben Djokovics nagyon erős játékkal verte a döntőben Alcarazt
  • A világ leggyorsabb embere pedig a beképzeltnek tartott amerikai, Noah Lyles lett.
52 poszt
Időrend
augusztus 04., 21:54

Nem egész tíz másodperc, és kiderül, ki a világ leggyorsabb embere

Jön a klasszikusok klassziusa, a 100 méteres férfi síkfutás döntője, sajnos olyan kis ország nem nyerhet, mint tegnap a nőknél, ahol a 70 ezres Santa Luciának nyert aranyat Julien Alfred, de Botswana például igen. Vagy Jamaica szerzi vissza az elsőségét? Tíz másodperc múlva kiderül.

augusztus 04., 21:48

Magyar ezüstérem kalapácsvetésben

Halász Bence 79,97-es harmadik dobásával a kanadai Katzberg mögött második lett az atlétika magyar sikerszámában.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
augusztus 04., 21:32

Világcsúcs nincs, de az olimpiai cím megvan az ukrán magasugrónak

Papírforma eredmény született női magasugrásban, de ez Ukrajnának nagyon sokat jelent. Jaroszlava Mahucsih, az újdonsült olimpiai bajnok a 2022-es orosz invázió után menekült el édesanyjával és nővérével együtt Németországba, az atléta apja most is az ukrán hadseregben szolgál.

Az olimpia előtt is biztosra vették, hogy győzni fog, alig egy hónapja döntötte meg a világcsúcsot, éppen Párizsban vitte át a 209 centiméteres magasságot, soha ilyen magasra nem ugrott női sportoló korábban. Az olimpiai döntőben újabb világcsúcsot remélt, ez nem jött össze, végül kerek két méterrel nyert, a kevesebb korábbi rontott kísérletével előzte meg az ausztrál Olyslagerst. A dobogón még egy ukrán és még egy ausztrál magasugró van, ők mindketten kapnak egy szép bronzérmet.

photo_camera Fotó: BEN STANSALL/AFP
augusztus 04., 21:15

Halász Bence a második helyen áll a harmadik dobása után

Halász idáig minden dobásával javított, harmadszorra a nyolcvanas vonalat találta el a kalapácsa. A 79.97-es eredménnyel a második helyen áll. Katzberget valószínűleg nem tudja majd megközelíteni senki, Halász viszont ezzel az eredményesen reálisan pályázik éremre. Akár az ezüstre is.

photo_camera Halász Bence vet Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
augusztus 04., 21:05

Djokovics győzelme utáni reakciója mutatja, mennyire akarta a szerb az olimpiai címet

Könnyen lehet, hogy a történelmi győzelmek között fogják számon tartani a 37 éves Djokovics vasárnapi győzelmét a férfi egyes olimpiai döntőjében Alcaraz felett. Elképesztően koncentrált játék és hatalmas küzdelem után gyűjtötte be az egyetlen fontos hiányzó címét Djokovics, és nyert olimpiát Szerbiának. Hogy mennyire fontos volt ez számára, arról a beütött meccslabda utáni reakciója önmagáért beszél.

augusztus 04., 20:57

Kovács Richárd igazságtalannak érzi, hogy csak az algériai boxolótól kikapó Hámori kap extra járadékot, ő meg nem

"Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De, az igazságtalanság igen! Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok!" - írta az ökölvívó, és talán a visszavonulását is belengette.

link Forrás
augusztus 04., 20:47

Elképesztő dobással kezdett Katzberg, papírforma szerint ezzel meg is nyerte a versenyt

84,12 méteres dobással kezdett a kanadai Katzberg kalapácsvetésben. Ez alig húsz centivel kevesebb, mint az idén felállított egyéni csúcsa, és nincs senki a mezőnyben, aki ennyit tudna. Olimpiai döntőben ennél nagyobbat utoljára a nyolcvanas években tudtak dobni, az nem számított éppen a dobóatlétika legtisztább időszakának.

Ethnak Katzbergnek van még öt dobása, a többiek jó eséllyel innentől már csak az ezüstért versenyeznek.

photo_camera Ethank Katzberg a 2023-as budapesti VB-n Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP
augusztus 04., 20:40

Halász Bence elkezdte a kalapácsvetés döntőjét

Az esti atlétikai blokkban elkezdődött a férfi kalapácsvetés 12-es döntője is, Halász Bence ötödikként lép a dobókörbe. A magyar éremre hajt, nyolcvan méter feletti dobással lenne elégedett.

Halász a 2019-es és a '23-as budapesti világbajnokságon is bronzérmes volt. A kalapácsvetés legnagyobb esélyesének előzetesen a csodálatos bajusz-haj kombóval az atlétikai világversenyeket rock-pornós irányba feldobó kanadai Ethan Katzberg, valamint az öregedő lengyelek számítanak, de Halász is jó lehet egy éremre.

Közben a magyarnak meg is volt az elő dobása, 77,59-cel kezdett.

augusztus 04., 19:24

Brutális magyar csúccsal negyedik lett Betlehem Dávid 1500 méteres gyorsúszásban

Nagyon kellemes meglepetést szerzett a medencés úszóversenyek utolsó magyar érdekeltségű versenyszámában az elsősorban hosszútávúszónak számító Betlehem Dávid. A húszéves úszó a negyedik helyet szerezte meg, miközben öt másodperccel döntötte meg saját országos csúcsát.

link Forrás
augusztus 04., 18:48

Vas Blanka óriási bravúrja: negyedik az országúti kerékpárosoknál

Balszerencsés célba érkezésel, de összességében óriási bravúrral a negyedik helyen végzett Vas Kata Blanka női országúti kerékpárban. Ezzel ugyanúgy olimpiai negyedik lett, mint Tokióban ugyanő hegyikerékpárban, vagy szombaton Valter Attila a férfiak országúti versenyében. Bár az érem egyik esetben sem jött össze, ezek nagyon komoly eredmények a magyar kerékpársport történetében. Egyelőre ők hozzák az igazi pozitív meglepetést magyar szempontból a párizsi olimpián.

link Forrás
augusztus 04., 18:11

Vas Kata Blanka a negyedik helyen végzett az országúti bringások versenyén

Az amerikai Faulkner lett az aranyérmes, mögötte óriásit hajrázott a három versenyző, végül a rendkívül szoros befutón a holland Vos lett az ezüstérmes, a belga Kopeckyé a bronz, negyedik pedig Vas Kata Blanka. Hihetetlen szoros volt a vége, centiken múlt.

Vas Kata Blanka ugyanúgy negyedik helyen végzett, ahogy Valter Attila tegnap a férfiak mezőnyében. Mindkettő hatalmas bravúr.

augusztus 04., 18:05

Tovább is ment az egyik üldöző

Három kilométerrel a vége előtte, az amerikai riválisa ment is tovább. Mögötte hárman, köztük Vas.

augusztus 04., 18:03

Feljöttek Vasékra

Pár másodperc az előnyük az üldözőkkel szemben 5 kilométerrel a vége előtt, de még bármi lehet a végén, mivel csak kétfős az üldözőcsoport.

augusztus 04., 17:55

Kettes szökésben az élen Vas Blanka 11 kilométerrel a vége előtt

Egyértelműen éremért megy Vas Kata Blanka a női országúti kerékpáros versenyen. Már csak alig tíz kilométer van hátra Párizs belvárosában, és az univerzális magyar bicajos a holland Marianne Vossal együtt ketten elszakadztakaz élmezőnytől, jelenleg 32 másodperces az előnyük.