Kovács Richárd igazságtalannak érzi, hogy ő nem kap bronzérmért járó járadékot

sport
augusztus 04., 20:48
Kovács Richard vs Sofiane Oumiha
photo_camera Kovács Richard vs Sofiane Oumiha Fotó: MOHD RASFAN/AFP

Kovács Richárd a negyeddöntőig jutott az ökölvívók 63,5 kg-os súlycsoportjában, miután nagyot bokszolt, de végül pontozással kikapott a hazai közönség előtt ringbe lépő, háromszoros világbajnok és Rióban olimpiai ezüstérme Sofiane Oumihától.

Kovács vasárnap a Facebookon osztott meg egy posztot, amiben egy ismerős petíciót indított, hogy ő is kapja meg a harmadik hely után járó olimpiai járadékot, akár Hámori Luca.

link Forrás

Hámorinak azután szavazta ezt meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, hogy a nők 66 kg-os súlycsoportjában, szintén a negyeddöntőben, pontozással kikapott az algériai Imane Kheliftől.

Hámori meccse azért kapott nagy nyilvánosságot, mert ellenfelét a tavalyi indiai világbajnokságról a genetikai vizsgálat után kizárták, mert Y kromoszóma jelenlétét azonosították a szervezetében. Khelif előző ellenfele visszalépett a küzdelemtől, miután a ringben nem találta egyenlőnek a feltételeket.

Kovács azt írja, az igazságtalanság bántja: otthagyta az állását, egész életét feltette az olimpiára, és az ország képviseletére. Hónapokig nem látta a gyerekét, márciusban EB-bronzot szerzett.

„Most pedig megkaptam, hogy én CSAK egy meccset nyertem az olimpián, így engem ez nem érint ez a kezdeményezés! (Legyőztem egy olimpiai bronzérmest, hiszen ez itt nálunk mindennapos az ökölvívásban!) Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De, az igazságtalanság igen! Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok! A pályafutásom folytatásáról tájékoztatni fogok Mindenkit!”

– írja posztja végén a magyar bokszoló.

Kiemelt videóink