Bravúros negyedik hely a medencében is: a húszéves Betlehem Dávid brutális magyar csúcsot úszott 1500-on

sport
augusztus 04., 19:21

Kifejezetten kellemes meglepetést szerzett a medencés úszóversenyek utolsó magyar érdekeltségű versenyszámában az elsősorban hosszútávúszónak számító Betlehem Dávid: a húszéves úszó a negyedik helyet szerezte meg, miközben öt másodperccel döntötte meg saját országos csúcsát.

Betlehem a nyolcadik helyen jutott be az 1500-as döntőbe, elvileg az övé volt a nyolc versenyző közül a leglassabb idő, ráadásul szélső pályán úszott, ami a visszaverődő hullámok miatt inkább hátrány szokott jelenteni.

Betlehem Dávid
photo_camera Betlehem Dávid Fotó: Clodagh Kilcoyne/REUTERS

Ehhez képest nagyon jól tartott magát, előbb a negyedik, majd az ötödik helyen haladt, miközben azélen óriási verseny volt a nagyot repesztő amerikai Bobby Finke és az őt üldöző olasz Paltrinieri között.

Finke a verseny nagy részében a világcsúcsot jelző vonal előtt haladt, de az olasz folyamatos nyomás alatt tartotta. Végül a vetélytársával és a világrekordal szemben s megőrzött valamennyit az előnyéből, a (14:30.67-es ideje a második világcsúcs az úszóversenyeken.

Betlehem Dávid a végén sikeresen hajrázott a negyedik helyért, az ír bronzérmes Wiffentől is csak egy bő másodperccel maradt el. Az ideje (14:40.91) 4,7 másodperccel jobb, mint amit szombaton az előfutamban úszott, pedig már azzal is magyar csúcsot döntött az olimpián.

link Forrás

Betlehem Dávid úgy lett negyedik, hogy valójában nem is ez az elsőszámú sportága: nyíltvízi uszóként csak (idáig legalábbis) csak kirándulni jár át a medencébe. Fő versenyszáma az olimpián a 10 kilométeres úszás lesz a Szajnában - éremeséllyel.

Kiemelt videóink