Rotherhamben pogromhangulat alakult ki egy bevándorlók lakta szálloda körül

külföld
augusztus 04., 16:19

Forranak az indulatok az Egyesült Királyságban a hétfői southporti gyerekgyilkosságok óta. (Egy 17 éves elkövető késsel támadt gyerekekre egy Taylor Swift-tematikájú rendezvényen, három gyerek meghalt, kilencen megsebesültek.)

Miközben voltak városok és városrészek, ahol békésen demonstráltak, szombaton több mint 90 embert vettek őrizetbe országszerte vandalizmus és más erőszakos bűncselekmények miatt Liverpooltól Blackpoolig.

Mióta a rendőrség megnevezte a késelőt, Axel Rudakubanát, a bevándorlókkal szembeni indulatok még magasabbra csaptak. És különösen magasra azután, hogy egyes csatornák álhíreket kezdtek el terjeszteni az illető vallásával és hátterével kapcsolatban.

Az indulatok vasárnap Rotherham városában is elszabadultak, ahol erőszakos tüntetők körbevettek egy bevándorlók lakta szállodát a város szélén. Többen betörtek az épületbe, berúgták az üvegablakokat, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták a rendőröket és az épületet, és huhogtak:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az összecsapásokban legalább egy rendőr megsérült, aki társaival együtt megpróbálta megakadályozni, hogy a feldühödött tömeg bejusson az épületbe. Ugyanott a tüntetők felgyújtottak kukákat is, oszlatásukra könnygázt is bevetettek. Az elkövetők közül többen maszkot viseltek.

Az eseményeket a Guardian percről percre tudósításában lehet követni.

Kiemelt videóink