Vereség a franciáktól, kiesett a magyar férfi kéziválogatott az olimpiáról

sport
augusztus 04., 17:50

Bár nagyot küzdött, és tíz perccel a vége előtt egy pillanatra még a vezetést is átvette, végül négy góllal kikapott a magyar férfi kéziválogatott a házigazda Franciaországtól. Ezzel a magyar csapat az ötödik helyen végzett a csoportjában, és a negyeddöntős remények ellenére kiesett, számukra végetért az olimpia.

A magyar férfi válogatott kieső helyen állt az utolsó forduló előtt, csak akkor juthattunk tovább, ha megverjük a házigazda franciákat. A világsztárokkal teli Franciaország meglepetésre gyengélkedik a tornán, az egymás elleni összecsapás előtt nekünk az Argentina elleni győzelemmel kettő, nekik három pontjuk volt.

Nem kezdtünk jól, a támadásaink akadoztak, az átlövőink bizonytalanok voltak. Bő tíz perc után Chema Rodriguez magyar szövetségi kapitánynak ki kellett kérnie az első idejét. Ezután a beállós Bánhidi ugyan betalált, de 17 perc alatt csak három gólt lőttünk. Hogy nem volt még nagyobb a különbség, annak köszönhettük, hogy a franciák ezúttal sem hozták azt az átütő támadójátékukat, ami idáig is jórészt hiányzott a csapatukból.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az első félidő második felében stabilizálódott a három-négy gólos különbség. A magyar támadásokba új színt hozott a becserélt Szita, a balátlövő egymás után három magyar gólt lőtt, majd Ilics is betalált. A kapuba Rodriguez a keveset fogó Palasics helyére a veterán Mikler Rolandot hozta be, a szeptemberben negyven éves kapus két Karabatic-lövéssel kezdett.

A második félidőt három gólos hátránnyal kezdtük, innen kellet volna fordítanunk teltház előtt a házigazda ellen az olimpián maradásért. Mikler továbbra is húzta a bravúrokat, és Ancsin átlövése után a 40. percre utolértük a franciákat, majd Lékai lábak közöztt ellőtt lövésével 19-18-ra először vezettünk a mérkőzésen.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Ezután azonban mintha a francia időkérés változtatott volna a dinamikán: a magyar akciókból nem lett gól, míg a franciák többször is betaláltak, és máris 22-19 volt nekik. Ezen a magyar időkérés sem segített, a hajrát 6-1-re megnyerték a házigazdák, és a vége papíron viszonylag simának tűnő 24-20 lett.

A meccs után a magyar játékosok arról beszéltek, hogy úgy érezték, akár meg is nyerhették volna a meccset, de elismerték, hogy a franciák megérdemelten nyerték meg a meccset.

A magyar válogatott a franciák mellett a szűk világelitbe tartozó Dánia és Norvégia ellen is szoros mecsett játszott, a továbbjutás leginkább az Egyiptom elleni vereségen és a norvégoktól az utolsó másodpercben elvesztett meccsen múlt.

Kiemelt videóink