Magabiztosan győzte le Szerbiát a férfi vízilabda-válogatott, a vitorlázó Vadnai Jonatán éremért versenyezhet, atlétáink nem jutottak tovább

  • Magyar szempontból nem volt annyira izgalmas a hétfői nap az olimpián, a kedd jobb lesz, a kajakozók is megkezdik a szereplést.
  • Szerbiát simán verték a férfi vízilabdázók, ezzel harmadikok lettek a csoportban.
  • Vitorlázásban Vadnai Jonatán bejutott a 10 fős éremfutamba, a versenyt rosszul kezdő Érdi Mária összesítésben végül a 14. lett.
  • Atlétikában nem jutottak tovább a magyar versenyzők, a női 200 méter reményfutamában Takács Boglárka, a férfi 400 méter reményfutamában Molnár Attila, női rúdugrásban Klekner Hanga indult.
  • Az olimpia menetrendjét, híreit, eredményeit, érdekességeit itt lehet követni.
50 poszt
Időrend
augusztus 05., 22:24

Rekorddal búcsúzunk

Kedden ismét beindul a nagyüzem, jönnek a magyarok, többen mint ma, a napot Bede Márton fogja közvetíteni. Köszönjük a figyelmet!

photo_camera Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
augusztus 05., 22:19

Megcsinálja Duplantis! 6.25 az új világrekord!

Kilencedszer dönt világcsúcsot a svéd rúdugró, 30 centivel veri a második Kendrickszet. Ezzel 24 évesen kétszeres olimpiai bajnok.

photo_camera Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP
augusztus 05., 22:17

Elképesztő ami a stadionban zajlik

80 ezer ember vár egyetlen ugrásra, közben Duplantis a riválisával, Kendrickszel A hazafi című filmről beszélget. Aki nem nézi, annak nagyon ajánlom, mert hihetetlen jelenetek zajlódnak.

augusztus 05., 22:00

Mindenki arra vár, hogy Duplantis megugorja a 6.25-öt

Befejeződött a hétfői atlétikai program, egy dolog miatt maradtak közel 80 ezren (meg talán a férfi 100 méter eredményhirdetéséért). Armand Duplantis 6.25-ös rekordkísérletéért.

photo_camera Duplantis a sportlövő Yusuf Dikecet imitálta Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
augusztus 05., 21:48

Kizárták Kipyegont, olasz bronzérem női 5000 méteren

Kipyegon szabálytalanul rángatta meg az etióp Tsegayt, utólag kizárták, így a bronzérem az olasz Battoclettié.

augusztus 05., 21:46

Duplantis hozta a kötelezőt, ő a férfi rúdugrás olimpiai bajnoka

A svédek klasszisa, Armand Duplantis megvédte olimpiai bajnoki címét, miután egyedül ő tudta hozni a 6 méteres magasságot. Sokáig a nyomában volt az amerikai Sam Kendricks, aki viszont elvérzett 6 méternél, szó szerint és átvitt értelemben egyaránt, felszakadt a tenyere.

Zárásként, ahogy számos nemzetközi versenyen, Duplantis ellenfél nélkül rápróbál a világrekordra.

photo_camera Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP
augusztus 05., 21:35

Meglepetésgyőztes női 5000 méteren

A kenyai Beatrice Chebet lehajrázta a szám egyértelmű esélyesét, a világbajnoki címvédő Kipyegont. Ez az olimpia eddigi talán legnagyobb meglepetése, Kipyegon győzelmét a szakértők biztosra vették.

photo_camera Fotó: JEWEL SAMAD/AFP
augusztus 05., 21:00

Legalább egy év szüntetet tart három olimpiai bajnok ausztrál úszó

Három olimpiai bajnok ausztrál úszó, Ariarne Titmus, Mollie O'Callaghan és Kaylee McKeown is hosszú szünetet tart a pályafutásában, írja az MTI.

Az olimpiai bajnok ausztrál Ariarne Titmus (k), az ezüstérmes kanadai Summer McIntosh (b) és a bronzérmes amerikai Katie Ledecky (j) a női 400 méteres gyorsúszás döntőjében.
photo_camera Az olimpiai bajnok ausztrál Ariarne Titmus (k), az ezüstérmes kanadai Summer McIntosh (b) és a bronzérmes amerikai Katie Ledecky (j) a női 400 méteres gyorsúszás döntőjében. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Titmus, aki két arany- és két ezüstérmet nyert Párizsban, hétfőn azt mondta, hogy legalább egy év pihenőt tart, vagyis kihagyja a jövő évi szingapúri világbajnokságot is, de a 2028-as Los Angeles-i olimpián megcélozza majd az aranyérmet.

Mollie O'Callaghan és Kaylee McKeown ugyancsak bejelentette hétfőn, hogy hosszú szünetet tart a karrierjében, de ők nem közölték, mennyi időt terveznek kihagyni. Előbbi két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zárt az olimpián, utóbbinak két aranyat és két bronzot nyert. A hatszoros olimpiai és ötszörös világbajnok 30 éves Emma McKeon megerősítette visszavonulását.

augusztus 05., 20:42

Hogy érhetett célba negyedikként Vas Blanka és Valter Attila is az országúti kerékpárversenyeken?

A párizsi olimpia első hetének magyar szempontból legkellemesebb meglepetését két kerékpáros, Vas Kata Blanka és Valter Attila szolgáltatták, akik egyaránt negyedikek lettek az országúti mezőnyversenyben. A meglepetés nem csak azért volt kellemes, mert kevesen számítottak rá, hanem azért is, mert a magyar olimpiai sikerek ritkán születnek olyan sportágakban, amiket a világon sokan néznek – és nem csak négyévente az olimpiákon.

Vas Kata Blanka Marianne Vos előtt a női mezőnyverseny utolsó kilométerein
photo_camera Vas Kata Blanka Marianne Vos előtt a női mezőnyverseny utolsó kilométerein Fotó: LI YIBO/AFP

Mint szinte az összes olyan sportág esetében, amikre sokan figyelnek az olimpiákon kívül is, az országúti kerékpársportban sem az olimpiai arany jelenti a szakma csúcsát. A férfiak közt semmiképpen sem, és bár a nőknél nagyobb a rangja, azért náluk sem feltétlenül. Ez nem kisebbíti Vas és Valter fantasztikus teljesítményét, de fontos tényező annak megértésében, hogy a két magyar bringás hogy érhetett el ilyen szép sikert Párizsban.

A cikk folytatódik

augusztus 05., 20:22

Első helyen jutott elődöntőbe, de SpongyaBob-os zoknijával már a verseny előtt megvert mindenkit

Az ugandai Tarsis Orogot aktív követője a mostanában hódító vicceszoknis trendnek, két tekintélyes SpongyaBob fejes zoknijával kitűnt a 200 méteres síkfutás mezőnyéből.

link Forrás

De ne csak a zokniról essen szó, az ugandai megnyerte előfutamát, 20.32-es idővel jutott be a 200 méteres férfi síkfutás elődöntőjébe.

augusztus 05., 19:54

Az olaszokkal játszanak a férfi vízilabdások az elődöntőért

Horvátország az esti mérkőzésen kikapott az Egyesült Államoktól, 14-11-re, így eldőlt, hogy az olaszok lesznek az ellenfeleink a negyeddöntőben.

photo_camera Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP
augusztus 05., 19:20

Átvette ezüstérmét Halász Bence

Hétfőn tartották a hétvégi atlétikai számok hivatalos átadóit, a vasárnap kalapácsvetésben ezüstéremet szerző Halász Bence is átvehette az érmét.

photo_camera Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP

Halász Bence a döntőben 77,5 méterrel kezdett, a legjobb dobását a harmadik sorozatban csinálta meg, a 79,97 pedig rögtön ezüstérmet ért.

A versenyt nagy fölénnyel a tavalyi budapesti világbajnokságon berobbanó Ethan Katzberg nyerte, a kanadai rögtön az első dobásával 84 méter fölé ment. Ezután a verseny gyakorlatilag eldőlt, egyértelmű volt, hogy ezt senki nem fogja tudni megközelíteni.

A cikk folytatódik

augusztus 05., 18:54

Nem rendezték meg az utolsó futamokat a vitorlásoknál, de Vadnainak ez jól jött

Így az első nyolc futam alapján alakították ki az éremfutam mezőnyét, amibe Vadnai Jonatán a hatodik helyen kvalifikálta magát.

Érdi Mária hiába nyerte meg az utolsó előtti versenyt, az utolsót már nem rendezték meg, így esélye sem volt eljutni az éremfutamig. Érdi a 14. helyen fejezte be az olimpiát.

A hátralévő futamokat a gyenge szél miatt nem tudták megtartani.

augusztus 05., 18:42

Játékossal ütközött, le kellett cserélni a Marokkó-Spanyolország férfi focimeccs bíróját

A 18 órakor kezdődött Marokkó-Spanyolország férfi focimeccsen bírót kellett cserélni egy durva ütközés után. A svéd Glenn Nyberg játékvezetőre rázuhant a marokkói Ezzálzuli által ellökött Pubill. Nyberg nagyot koppant, és nem is tudta folytatni. Az üzbég Tantasev vezeti most a meccset, ahol vezet Marokkó 1-0-ra, egy tizenegyesből lőtt góllal.

link Forrás
augusztus 05., 18:29

Közös képen az eddigi párizsi olimpiai bajnokaink

Kós Hubert, Milák Kristóf és a férfi párbajtőrcsapat tagjai - Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid -, vagyis a párizsi olimpián eddig aranyérmet szerző sportolóink összeálltak egy közös fotóra Gyulay Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

photo_camera A párizsi győztesek. Fotó: Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja