Elon Musk a brit kormánnyal hadakozik az X-en

INTERNET
augusztus 06., 17:37

Keir Starmer brit miniszterelnök vitába keveredett Elon Muskkal, miután a techvezér azt sugallta, hogy az Egyesült Királyságban kitört erőszakos zavargások után „elkerülhetetlen a polgárháború”. Az X tulajdonosa a platformon megjegyzéseket tett egy olyan videóra reagálva, amin emberek tűzijátékkal céloznak a rendőrökre.

photo_camera Fotó: Noam Galai/Getty Images via AFP

A brit miniszterelnök szóvivője szerint „semmi sem indokolja” Musk megjegyzéseit, és a közösségimédia-cégek „többet is tehetnének és többet is kellene tenniük”.

Miután Keir Starmer azt írta, nem tűri a mecsetek vagy muszlim közösségek elleni támadásokat, Elon Musk azt kérdezte: „Miért nem védenek meg minden közösséget Nagy-Britanniában?”

link Forrás

Musk megosztott egy videót is, amin állítólag valakit sértő online megjegyzések miatt tartóztattak le, és azt kérdezte: „Ez most Nagy-Britannia vagy a Szovjetunió?”

link Forrás

De válaszolt egy, a brit rendőrséget bíráló posztra is, utalva arra, hogy a rendőrség válasza „valóban egyoldalúnak tűnik”.

Heidi Alexander igazságügyi miniszter is felszólalt Musk ellen – aki már régóta tesz botrányos megjegyzéseket – a „teljesen indokolatlan” és „eléggé sajnálatos” megjegyzései miatt.

A vitában Elon Musk már itt tart:

photo_camera Fotó: Elon Musk/X

A rendbontás már egy hete tart, miután három lányt halálra késeltek Southportban. Az ezutáni zavargásokat Angliában és Észak-Írország egyes részein az online félretájékoztatás, a szélsőjobboldal és a bevándorlásellenes érzelmek táplálták. (BBC)

Kiemelt videóink