Kiestek a női vízilabdázók és kézisek, minden magyar kajakos és kenus továbbment – ez volt a kedd az olimpián

  • A női kajak négyes döntőbe jutott, a férfi kajak párosok is simán mentek tovább. Reményfutamból jutottak a középdöntőbe a kenus és a női kajak párosok.
  • Lévai Zoltán török világbajnokot verve lett negyeddöntős a 77 kilós kötöttfogású birkózásban, de ott kikapott azeri ellenfelétől.
  • A magyar női kézilabdázók hosszabbításban kaptak ki a svédektől.
  • A női vízipólósok egyetlen góllal kaptak ki a nagy esélyes amerikaiaktól.
  • Bánhidi-Farkas Petra nem jutott döntőbe távolugrásban.
  • A vitorlázó Vadnai Jonatán éremfutamát szerdára halasztották
  • A férfi 1500 méteres síkfutásban hatalmas meglepetésre amerikai siker született.
51 poszt
Időrend
augusztus 06., 23:04

Döntőbe jutott Imane Helif

photo_camera Fotó: MOHD RASFAN/AFP

Az algériai bokszoló a 66 kilós súlycsoportban egyhangú pontozással, nagyon simám verte a thaiföldi Janjaem Suwannaphenget. A thaira az utolsó menetben rá is kellett számolni, így nem lehetett kérdés a győztes személye.

Ezen a meccsen nyoma sem volt a Helif előző mérkőzéseit körüllengő rossz hangulatnak. A lelátókon nagyon volt az algériai szurkoló, akik végén lelkesen lengették zászlajaikat és buzdították sportolóikat.

augusztus 06., 21:36

Kiestek a női vízilabdázók

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szoros meccsen végül 5:4-re nyertek a nagy esélyes amerikaiak. A negyedik negyed egyetlen gólját, ami végüla döntő találatnak bizonyult, csak kettős emberelőnyből tudták megszerezni.

augusztus 06., 21:20

Három negyed után döntetlen

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

4:4-re áll az amerikai-magyar női vízilabda elődöntő. Kevés a gól, jók a kapusok. A harmadik negyedet a magyarok nyerték 2:1-re. Nem verhetetelen ez az amerikai válogatott, de azért még mindig őrültség lenne ellenük fogadni.

augusztus 06., 21:16

Golovin Vlagyimir: csalódottak, de büszkék is vagyunk

-Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott hatvan percen keresztül nagyszerűen küzdött és csak egy-egy momentumon múlt, hogy nem jutott a négy közé Svédországgal szemben a párizsi olimpián.

„Nehéz megmondani, mi döntött, hatvan percen keresztül óriásit mentünk, átvettük a vezetést. Ott lehet, hogy egy kapura lövés, egy védés, egy sánc döntött, sok minden lehetett volna másképpen az utolsó tíz másodpercben. Egyértelműen csalódottak, de büszkék is vagyunk, azért, mert ide jutottunk és hat mérkőzésen keresztül megmutattuk, milyen erős csapat vagyunk. Ilyen helyzetben még nem is voltunk válogatottként, hogy kieséses szakaszban játszhattunk" - fogalmazott.

Debreczeni-Klivinyi Kinga szerint tudták, hogy mi következik az utolsó svéd támadásnál, mégsem sikerült megoldani.

„Nagyon szerettünk volna csodát tenni. Nagyon sajnálom azt az utolsó átlövésgólt a rendes játékidőben, mert tudtuk, hogy mi következik, csak le kellett volna ütni, már bocsánat... Ez egy olyan jó csapat és annyira megérdemeltük volna, hogy ott legyünk a négy között és annyira csalódott vagyok..." - mondta könnyeivel küszködve.

Hozzátette, a svédek utolsó támadásánál számítottak rá, hogy „hét a hatozni fognak, hogy jön a Koppang és át akar lőni. Csak hát ott volt plusz két ember, így nem volt olyan egyszerű ezt levédekezni, és úgy voltunk vele, inkább lőjön át a távoli zónából, minthogy beadja a beállónak" - fogalmazott.

A hosszabbításról elmondta: az utolsó bekapott gólt megfogta a csapatot, az első félidőben nem is lőtt gólt az együttes, amely utána kezdett éledezni.

„Mondtam a lányoknak, hogy sok az az öt perc, ne adjuk fel, de utána már csak futottunk az eredmény után" - hangsúlyozta.

„Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy bravúrt hajtsunk végre, de egy olimpiai nyolcba jutás sem olyan csúnya eredmény, úgy gondolom" - jelentette ki Simon Petra. Úgy vélte, a hosszabbításban a svédek lelkileg előnybe kerültek, mert „mindig annak a csapatnak könnyebb, amelyik felzárkózik a végén".

Tomas Axner, a svédek szövetségi kapitánya dicsérte a magyar válogatottat, amellyel szemben szerinte mentálisan jobban bírták a hosszabbítást, kevésbé fáradtak el és végül ez döntött.

(MTI)

augusztus 06., 21:02

A félidőben 3:2-re vezetnek az amerikaiak

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Sajnos a második negyedben a magyarok egyetlen gólt sem tudtak dobni, az amerikaiak viszont kettőt is.

augusztus 06., 20:59

Hatalmas meglepetés férfi 1500-on

Mindenki a norvég Ingebrigtsen és a brit Josh Kerr csatájára számított. A jobb iramfutó Ingebrigtsen Kerr elől gyakorlatilag menekülve, nagyon bátran versenyezve az első métertől az utolsó kanyarig vezetett. Ott azonban nem csak Kerr előzte meg, hanem két amerikai is.

A végső győztes az a Cole Hocker lett, aki az utolsó kanyarban teljesen beszorult, de végül mégis mindenkit le tudott hajrázni. Második Kerr, harmadik a szintén amerikai Yared Nuguse. Ingebrigtsen csak negyedik lett, ami neki hatalmas kudarc.

augusztus 06., 20:49

Az első negyed után 2:1 a magyaroknak

photo_camera Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Az amerikaiak szétszórtak, a magyarok koncentrálnak és keveset hibáznak.

augusztus 06., 20:36

Elkezdődött a magyar-amerikai női vízilabda negyeddöntő

A magyar válogatottnak azokkal az amerikaiakkal kell játszania, akik az előző három olimpiát és az előző hat világbajnokság közül ötöt is megnyertek. A szalmaszál, amibe kapaszkodhatunk, az, hogy most a csoportkörben kikaptak a spanyoloktól, de ehhez hozzá kell tenni, hogy Tokióban meg a magyaroktól, ez mégsem akadályozta meg őket abban, hogy magát a tornát megnyerjék.

augusztus 06., 20:29

Ha a magyar nők megverik vízilabdában az amerikaiakat, az ausztrálokkal játszanak

Az ausztrálok ugyanis 9:6-ra verték a maguk negyeddöntőjében a görögöket. A magyarok egyébként már találkoztak az ausztrálokkal még a csoportkörben, akkor az utóbbiak ötméteresekkel nyertek.

augusztus 06., 20:18

Most a románok borultak ki az olimpián

Ana Barbosu és edzője az olimpián
photo_camera Ana Barbosu és edzője az olimpián Fotó: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Egy tornászuk már ünnepelt, amikor egy óvás után mégsem ő lett a bronzérmes. Ciolacu miniszterelnök bojkottálja a záróünnepséget, és az érintett sportolók érmesnek járó pénzdíjat kapnak.

A cikk folytatódik

augusztus 06., 20:09

A rúdugró, aki a sprintereket is elhomályosítja

photo_camera Fotó: AGENCE KMSP/KMSP via AFP

Armand Duplantis jelenleg az atlétika legnagyobb sztárja. A párizsi olimpiát világrekordddal nyerte meg, és egyelőre nyoma sincs, hogy bárki is meg tudná szorongatni a következő években. Minden adott hozzá, hogy a valaha volt legnagyobb rúdugróvá váljon.

A cikk folytatódik

augusztus 06., 19:16

Svédország-Magyarország 36:32

Nem sikerült a bravúr a magyar női kézilabdaválogatottnak, hosszabbításban kikaptunk az esélyesebb svédektől. A rendes játékrész végén még 29:29 volt, de a hosszabbításban nagyon úgy tűnt, hogy a magyarokat megfogta, hogy a 60. perc lejárta előtt néhány másodperccel a svédek egyenlíteni tudtak.

A hosszabbítás első félidejében gólt sem dobtunk, a második elején a svédek elléptek néggyel, és innen már nem volt kérdéses a végeredmény. A svédek megérdemelten nyertek fantasztikusan védő kapusuk, Johanna Bundsen vezetésével.