Terrorveszély miatt lemondták mindhárom bécsi Taylor Swift koncertet

külföld
augusztus 07., 22:30

A Taylor Swift bécsi koncertjeit szervező Barracuda Music az instagramon tette közzé, hogy törlik mindhárom tervezett fellépést az Ernst Happel stadionaban. Ezt írták:

"Az Eras Tour bécsi előadásait lemondjuk a kormány által megerősített tervezett terrortámadás miatt. A kormánytisztviselők elmondásából kiderült, terrortámadást terveztek az Ernst Happel stadionban, így nincs más választásunk, mint lemondani a három tervezett előadást mindenki biztonsága érdekében." Minden jegyet automatikusan visszatérítenek a következő 10 munkanapon belül.

photo_camera Forrás: Barracuda Music

Taylor Swift csütörtökön, pénteken és szombaton is fellépett volna Bécsben, alkalmanként 65 ezer ember előtt. Szerdán azonban letartóztattak két férfit, akik terrortámadást készítettek elő. Azt nem tudni, hogy melyik koncertet tervezték megtámadni.

Az osztrák hatóságok egy 19 éves férfit vettek őrizetbe, aki állítólag iszlamista támadást tervezett Taylor Swift valamelyik bécsi koncertjén. A fiatal férfit Alsó-Ausztriában tartóztatták le szerdán kora reggel – közölte Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója. A tájékoztatás szerint a gyanúsított „az elmúlt hetekben hűséget fogadott az Iszlám Államnak”. A férfi osztrák állampolgár, otthonában vegyi anyagokat foglaltak le, amelyeket jelenleg vizsgálnak. A Krone című lap még azelőtt beszámolt a letartóztatásról, hogy azt összekötötték a koncerttel. Azt írják, hogy nagy erőkkel szálltak ki a rendőrök Ternitzbe, egy észak-macedón családhoz.

A ternitzi akcióval egyidőben Bécsben is letartóztattak egy embert, aki feltehetően kapcsolatban állt a 19 éves gyanúsítottal.

(Der Standard)

Kiemelt videóink