Vitézy Dáviddal is tárgyalt Magyar Péter, és több mindenben értettek egyet

POLITIKA
augusztus 09., 12:50

Informális egyeztetést folytatott Vitézy Dáviddal Magyar Péter. A találkozóról a Tisza Párt elnöke azt írta, egyetértettek abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, és abban is, hogy

„az eddigi mutyik megszűntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása.”

Magyar szerint a Fidesz és az „óellenzék” bizonyos erői a status quo fenntartásában érdekeltek, ők viszont egy takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hisznek.

Vitézy a többi között arról írt, a szoros választási eredmény és a fővárosi közgyűlés sokszínű összetétele együttműködésre kötelez, ebben a szellemben tárgyalt Magyarral, és nekik is sok javaslatuk van.

Magyar minden listavezetővel tárgyal, a Kutya Párt még hátra van. Elsőként Karácsony Gergely főpolgármesterrel tárgyalt, de ott lényegében csak a találkozó megtörténtét kommunikálták a felek, és azt, hogy még folytatják.

Szentkirályi Alexandra fideszes politikussal nem tudott egyeztetni, ugyanis azzal pattintotta le, hogy „a Fidesz frakciója nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják! Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték a nemzet fővárosát, nem érdemelnek még egy esélyt!”

Magyar ezt gyerekesnek nevezte, és azt írta, tudomása szerint a Fidesz és a „bukott óellenzék” a háttérben már egyeztet budapesti pozíciókról és üzleti érdekeltségekről.

Korábban azt közölte, ők nem vállalnak pozíciót, és nem kötnek formális koalíciót senkivel, csak ügyek mentén működnek együtt. Ezt is csak akkor, ha az összes eddigi politikai- és cégvezetőt menetszik Budapesten.

Karácsony Gergelyre nagyon nehéz ciklus vár: a többsége elveszett.

A 33 fős testületben az őt közvetlenül támogató pártok rajta kívül hat képviselőt juttattak be, míg a Tisza Párt és a Fidesz 10-10 mandátumot szerzett. Vitézy Dávid és támogatói három mandátumot szereztek, ahogy a Kutya Párt is.

Karácsonynak minden szavazásra 16 embert kell maga mögé állítania, ebből következően könnyedén átszavazhatnak a feje fölött.

Címlapi kép: Németh Dániel/444

Kiemelt videóink