Három érem a kajak egyeseknél, döntőbe jutottak a női öttusázók

  • Varga Ádám ezüstöt, az olimpiai címvédő Kopasz Bálint bronzérmet szerzett a kajak egyesek 1000 méteres számában.
  • Ezüstérmet nyert Csipes Tamara női kajak egyes 500 méteren, Gazsó Alida Dóra a hatodik lett.
  • Takács Kincső nyolcadik lett kenu egyes 200 méteren, Kiss Ágnes összesítésben a tizenegyedik.
  • A birkózók között a világbajnok Muszukajev Iszmail a szabadfogású 65 kilogrammosok elődöntőjébe jutott, ahol aztán vereséget szenvedett iráni ellenfelétől, így holnap a bronzért birkózik majd.
  • Gulyás Michelle és Guzi Blanka is kvalifikálta magát a vasárnapi öttusa-döntőbe
  • Szép Balázs a 10., Bőhm Csaba 13. lett öttusában.
  • Női pólósaink büntetők után ötödik helyen végeztek.
  • A legtöbb számban már döntőket rendeznek, érdemes nézni a férfi kosárlabda és a női kézilabda fináléját is.
  • Az olimpia menetrendjét, híreit, eredményeit, érdekességeit itt lehet követni.
53 poszt
Időrend
augusztus 10., 23:19

Nem ez az olimpia meglepetése: Az Egyesült Államok nyerte a férfi kosárlabdát

A franciák csak egy minimális ideig tudtak vezetni, és bár nem engedték elmenni az amerikaiakat, a nyolc triplát bevágó Steph Curryre nem volt ellenszerük.

photo_camera Fotó: THIBAUD MORITZ/AFP

Az eddigi 20 olimpiai kosárlabadatornából 16-ot nyert meg az Egyesült Államok, legutóbb Athénban esett meg velük az a csúfság, hogy nem ők nyertek, akkor egyébként Manu Ginobili vezetésével Argentina lett az olimpiai bajnok.

Egyesült Államok - Franciaország: 98:87

augusztus 10., 23:01

A Sportdöntőbíróság döntése alapján a Nemzetközi Torna Szövetség megváltoztatta a talaj döntőjének végeredményét

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) megváltoztatta a párizsi olimpia női talaj döntőjének végeredményét, így a bronzérem a román Ana Barbosuhoz került az amerikai Jordan Chiles helyett. A fináléban Chiles fellebbezés után 13,766 pontot kapott, így leszorította a dobogóról a 13,700 pontos Barbosut. A románok óvtak, mivel szerintük az amerikaiak az előírt időhatáron túl fellebeztek. A FIG elsőre nem fogadta be a románok beadványát, akik ezt követően a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak. A CAS viszont már nekik adott igazat, a FIG pedig a Sportdöntőbíróság döntésének megfelelően módosította a végeredményt. (MTI)

Így az a folyamat, amiről itt írtunk, úgy tűnik, lezárult.

augusztus 10., 22:56

Ökölvívás: Imane Helif után Lin Yu-ting is aranyérmet nyert

A tajvani Lin Yu-ting aranyérmet nyert a női pehelysúlyú ökölvívásban, egy nappal Imane Helif aranya után. Lin 5:0-ra legyőzte a lengyel Julia Szeremetat a döntőben, és megnyerte Tajvan első olimpiai ökölvívó-aranyérmét.

photo_camera Lin Yu-ting Fotó: MOHD RASFAN/AFP

Imane Helif és a tajvani Lin Yu-ting nemével kapcsolatban az után lángoltak fel a viták és az indulatok, hogy korábban az oroszok által vezetett Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) mindkettőjüket eltiltotta a magas tesztoszteronszint miatt. Azt azóta sem sikerült tisztázni, hogy egészen pontosan milyen vizsgálatok alapján zárta ki őket a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség tavaly a világbajnokságon a női versenyből. Mindenesetre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte az indulásukat Párizsban, és a Helif körül kialakult indulatok ellenére is megvédte a bokszolót.

augusztus 10., 22:38

Phil Wizard a férfi breaktánc aranyérmese

A kanadai Philip Kim - aka Phil Wizard - nyerte az aranyérmet az olimpián most debütáló breaktánc férfi versenyében. A kanadai induló a döntőben a hazaiak versenyzőjét, Danis Civilt - Dany Dannt - győzte le simán, ezzel a produkcióval:

A bronzérem az amerikai Victor Montalvo nyakába került.

augusztus 10., 22:28

Torna: A nemzetközi Sportdöntőbíróság szerint mégis a román Bărbosué a bronzérem

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése szerint helyre kell állítani az eredeti sorrendet a női torna talajdöntőjében.

photo_camera Jordan Chiles (b) mégsem bronzérmes Fotó: LOIC VENANCE/AFP

A cikk folytatódik

augusztus 10., 22:27

Kosárlabda: a félidőben 8 ponttal vezet az Egyesült Államok Franciaország ellen

Franciaország rövid ideig vezetett, aztán az Egyesült Államok egy kicsit elhúzott a férfi kosárlabda döntőjében, ahova egy sor politikus, celebritás, korábbi kosárlabda-sztár látogatott ki.

Az USA a félidőben 49-41-re vezet, az NBA-ben játszó Devin Booker 13 pontjával.

photo_camera A francia elnök is a lelátón. Fotó: PAUL ELLIS/AFP
augusztus 10., 21:35

Atlétika: amerikai arany a férfi és a női 4x400-as váltóknál is

A férfiak versenyében az Egyesült Államok váltója 2:54.43-as olimpiai rekorddal győzött, Botswana az ezüstérmes, Nagy-Britannia pedig a bronzérmes, utóbbiak európai rekordot futottak.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A nőknél egész hasonló eredmény született: az USA a világrekordtól alig elmaradva, a többieket majdnem 100 méterrel megelőzve aranyérmes lett, második helyre Femke Bol behozta Hollandiát, a britek lettek a bronzérmesek (brit rekorddal).

photo_camera Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP
augusztus 10., 21:09

Mégis hazamennek a férfi magasugrók, új-zélandi arany született a szétugrás után

A szétugrás során Hamish Kerr megugrotta 234 centimétert, McEwennek nem sikerült, így az új-zélandi lett az olimpiai bajnok. Shelby McEwen az ezüstérmes, a katari Mutaz Essa Barshim pedig a tokiói arany után szerzett egy bronzérmet.

augusztus 10., 21:04

A férfi magasugrók nem akarnak hazamenni

Legalábbis a jövőbeli arany- és ezüstérmes versenyző úgy tűnik, még maradna. Az amerikai Shelby McEwen és az új-zélandi Hamish Kerr a szétugrás mellett döntött, azaz nem egyeztek meg közös aranyéremben, mint Tokióban Tamberi és Barsim.

photo_camera Hamish Kerr Fotó: BEN STANSALL/AFP
augusztus 10., 20:43

Atlétika: a kenyai Faith Kipyegon saját olimpiai rekordját megdöntve nyerte meg a női 1500 métert

Ő az első versenyző, aki háromszor is meg tudta nyerni ezt a távot (2016,2021, 2024), ráadásul 3:51.29-es olimpiai rekorddal.

Az ezüstérmet az ausztrál Jessica Hull szerezte meg, a bronzot pedig a brit Georgia Bell.

augusztus 10., 20:25

Nem csak Fábián Bettina került kórházba a nyíltvízi úszók közül, hanem három német is

A Német Olimpiai Sportszövetség három német nyíltvízi úszó betegségéről számolt be, miután úsztak a Szajnában, de a szervezet nem nevesítette az érintetteket. Nekik egészségi gondjaik támadtak, csakúgy, mint a női 10 kilométeren ötödikként végzett Fábián Bettinának, akit ma hajnalban kórházba kellett szállítani, de azóta már jobban van. Fábián a közösségi médiában számolt be arról, hogy éjszaka hányt és be is lázasodott, vélhetően a folyóban „nyelt be" valamit, ami miatt infúziós kezelést kapott. Fábián megjegyezte, több versenytársa hasonló problémákkal küzdött, köztük a németek kiválósága, Leonie Beck is, aki kilencedik lett 10 kilométeren.

Fábián Bettina hiába fertőtlenített, mégis kórházba kellett szállítani
photo_camera Fábián Bettina hiába fertőtlenített, mégis kórházba kellett szállítani

Korábban kazah, belga és új-zélandi sportolók is panaszkodtak rosszullétre, gyomor- és bélbetegségek tüneteiről számoltak be a szajnázás után. A szervezőbizottság és a párizsi polgármesteri hivatal képviselői ugyanakkor többször kijelentették, hogy a megbetegedések nem állnak összefüggésben a Szajna vízminőségével. (MTI)

augusztus 10., 20:18

Biztosan nem lesz kettős címvédés férfi magasugrásban

Az (egyik) tokiói aranyérmes, Gianmarco Tamberi 227 centinél kiesett a döntőből. Néhány órája még az sem volt biztos, hogy Tamberi el tudja kezdeni a versenyt, mivel a délutánt még a sürgősségin töltötte.

photo_camera Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

A másik tokiói aranyérmes, a katari Mutaz Essa Barshim viszont még versenyben van.