Minden idők leglazábbnak tűnő olimpiai érmese, a mémmé vált török sportlövő valójában halálra izgulta magát

sport
augusztus 10., 13:18

Ha divatja lenne még a „ha csak egy képet láttál” felütésű szövegeknek, kezdhetnénk úgy, hogy aki csak egy képet látott az idei olimpiáról, az feltehetően Yusuf Dikeç török sportlövőt látta. A 10 méteres légpisztoly vegyes csapatversenyében Sevval Ilayda Tarhannal párban végül ezüstérmet szerzett 51 éves nyugalmazott rendőr mémmé vált a laza pózolásával, azzal, hogy a nem lövő kezét lazán a zsebébe dugta.

Amit belül érzett, az épp viszont ennek a lazaságnak épp az ellenkezője volt, írja a BBC.

„Abban a pillanatban Mindenki azt mondja, hogy abban a pillanatban nagyon nyugodtnak tűntem, de valójában feszült voltam, érzelmi viharok tomboltak bennem” – nyilatkozta.

link Forrás

Dikeç lazaságát sugározta a zsebbe dugott kéz mellett az is, hogy nem viselte a lövészversenyzők high-tech felszerelését, helyette egy egyszerű sárga füldugót és egy hagyományos szemüveget vett fel. Erről azt mondta:

„a lövészpózom nagyon jól képviselte az olimpiai szellemiséget, a fair play-t, az egyszerűséget, a tisztaságot és a természetességet”.

Szerinte ezért is kapott akkora figyelmet. A pózát sporttársai is utánozták, például a svéd rúdugró bajnok Armand Duplantis, miután megdöntötte saját világrekordját, valamint a török középpályás, Kahveci a Fenerbahce keddi, Lille elleni 2-1-es Bajnokok Ligája selejtezős vereségénél.

Dikeç, aki 2008 óta már az ötödik olimpiáján vett részt, arról is beszélt, hogy hogy a 2028-as Los Angeles-i olimpián letaszítanák a trónról a szerb bajnok Zorana Arunovics-Damir Mikecs párost. „Csak 2028-ig adtam kölcsön az aranyérmet. A társammal együtt fogjuk megszerezni az aranyat a 2028-as Los Angeles-i játékokon” – nyilatkozta.

Kiemelt videóink