Gulyás Michelle: Egy pillanatra sem kételkedtem saját magamban

sport
augusztus 11., 14:06

„Tudtam, hogy mentálisan kell nagyon erősnek lennem, hogy semmi se tudjon kizökkenteni. A selejtezőben már tudtam, hogy mennyivel nehezebb a technikai számokban teljesíteni úgy, hogy ekkora nézőközönség van, úgyhogy mindenképpen az volt a célom, hogy csak a feladatomra figyeljek. Én se lőttem jól magamhoz képest, de hát nem annyira számított most” – mondta az éremátadó után az M4 Sportnak a friss olimpiai bajnok Gulyás Michelle.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Rengeteg mindent jelent neki az aranyérem, azt mondta, nagyon hálás azoknak az embereknek, akik hittek benne és akik miatt ott lehetett az olimpián. „Nagyon-nagyon sok rossz dolog ért az olimpia előtt, és az, hogy végül így sikerült, fantasztikus” – mondta. Sikere szerinte annak köszönhető, hogy ha mélyre kerül, vissza tudja építeni magát.

„Egy pillanatra sem kételkedtem saját magamban, hanem úgy voltam vele, hogy ha már megkaptam ezt a lehetőséget, akkor maximálisan mindent ki fogok hozni belőle. Úgy látszik, sikerült”.

Ha Simicskó István nem mond le decemberben az öttusaszövetség elnöki posztjáról Gulyás Michelle nem lehetett volna ott a párizsi olimpián. A Simicskót váltó egykori öttusázó Balogh Gábor felülírta a korábbi elnökség válogatási elveit és Gulyásnak adta meg az indulás lehetőségét, még úgy is, hogy lenullázta magát az idei világbajnokságon lovaglásban, miközben hazai vetélytársai vébé dobogósok lettek.

Arra a kérdésre, hogy mit hozhat neki a következő időszak a lovaglást váltó akadályversennyel, azt mondta, egyelőre nem foglalkozik ezzel, szeretné kiélvezni a pillanatot a családjával és a barátaival.

Kiemelt videóink