Muszukajev Iszmail kikapott a bronzmeccsen, ötödik helyen végzett

sport
augusztus 11., 12:22

Kikapott a szabadfogású 65 kilogrammosok vasárnapi bronzmeccsén Muszukajev Iszmail, így a harmadik helyen kiemelt, világbajnoki címvédő birkózó a tokiói olimpiához hasonlóan az ötödik helyen végzett.

photo_camera Muszukajev Iszmail kékben. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kabardföldi származású, magyar színekben szereplő sportoló szombaton a nyolcad- és negyeddöntőben nagyon simán nyert, az elődöntőben pedig nagyon simán kapott ki, így a bronzért birkózhatott.

Az ellenfele az amerikai Zain Allen Retherford és az albániai színekben szereplő Ismail Dudaev vigaszági mérkőzésének a győztese lett volna, csakhogy az amerikai sérülés miatt visszalépett, így Dudaev mérkőzés nélkül jutott tovább a bronzcsatába.

photo_camera Muszukajev szombaton. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Dudajev kezdett jobban, egy szép dobással gyorsan 4-0-s előnybe került, sőt, kiszorította magyart a pályáról, 6-0 oda. Muszukajev támadott, egy forgatás után 4 pontot kapott, de az albánnak is ítéltek 2 pontot. A magyar sportoló szépen vitte le ellenfelét, újabb 2 pont, 8-6 az első menet után.

A második menetben is az albán volt a jobb, több jó akció után 12-6-ra ellépett. Fél perccel a vége előtt egy 4 pontos akcióval azonban Muszukajev kiegyenlített, azt lehetett hinni, hogy megvan a győzelem, de a 4 másodperccel a vége előtt megnyert challenge miatt Dudajev nyert. Muszukajev így Losonczi Dávidhoz hasonlóan az ötödik helyen végzett.

Kiemelt videóink