A dunaújvárosi vasmű már béreket se tud fizetni, a KESMA helyi lapja „újabb kellemetlenségről” ír vezető anyagában

ÉLET
augusztus 12., 13:20

Alig több mint egy évvel azután, hogy a kormány nagy csinnadrattával bejelentette a dunaújvárosi vasgyártás megmentését, a felszámolt Dunaferr cégeinek új kézbe kerülését, a vasmű ismét az összeomlás szélére került. A dolgozók augusztus 10-ig nem kapták meg a fizetésüket, ezért reggel demonstráltak, de akkor is csak ígéreteket kaptak, pénzt nem (a legfrissebb hírek szerint azóta sem).

Ráadásul a két példamutató kézügyességgel megmentett vállalatnál, a Dunarollingnál és a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft.-nél a múlt héten végrehajtást rendelt el a NAV (utóbbi már a cégnyilvántartásban is megjelent, előbbi a Portfolio információi szerint pénteken vált jogerőssé). A társaság a nehézségek ellenére a város gazdaságának egyik meghatározó szereplője, jelentős foglalkoztató még úgy is, hogy az őszi „megmentés” után már év végén trükkös kirúgásokat kezdett.

Ezek után mi lehetne a vezető anyag a helyi sajtóban, még ha az a KESMA, tehát a NER kezében van is, mint a dunaferres válsághelyzet? A vezető hír valóban egy „újabb kellemetlenségről” szól, de nem pont arról, ami a vasműben van. Hanem szúnyogokról és más rusnyább társainkról.

Egészen pontosan arról, hogy, hatásszünet, dobpergés, figyelem: Darázsinvázióra lehet számítani augusztusban. Komoly, kemény téma így, hogy a hónap közepe eltelt, és az újság írója – és szerkesztői – teljesítményből csak egészen apró művészi tizedpontokat vesz le, hogy

egy tíz nappal korábban megjelent cikk lapszemléje

mindenfajta hozzáadott helyi, dunaújvárosi sajátosság vagy érték nélkül, de legalább ilyen bravúros mondatokkal:

„Kevesen gondolnák, hogy az idei időjárás nem csak a szúnyogoknak kedvezett, nemcsak a szúnyogok tehetik kellemetlenné a napjainkat. A második rovar, amelyik beköltözhet mindennapjainkba az a darázs.”

Kiemelt videóink