A fideszes Bánki Erik, akinek a vagyonnyilatkozata szerint Ürömön van az egyetlen ingatlana, félév alatt 2,4 millióért tankolt

belföld
augusztus 12., 08:36

Idén július 31-ig összesen több mint 126 millió forintot „benzineztek” el az adófizetők terhére az országgyűlési képviselők, írja a Népszava. A 199 képviselőből 119 használt az üzemanyagkártyáját. A legtöbbet tankoló politikusok tízes toplistáján csak kormánypártiak vannak, kilenc fideszes és egy KDNP-s. Tavaly egész évben 228 millióért tankoltak a képviselők, akkor a tízes toplistán tíz fideszes szerepelt.

A legtöbbet, 2,8 millió forintot az idei első félévben is Hörcsik Richárd autózta el, akárcsak tavaly – igaz, az ő egyéni választókerülete a fővárostól elég távol, Sátoraljaújhely térségében van. A második a toplistán viszont az a Bánki Erik, akinek a vagyonnyilatkozata szerinti egyetlen ingatlanja a Pest megyei Ürömön található, nagyjából 13 kilométerre a parlamenttől. Az általa eltankolt 2 392 189 forint 610 forintos literenkénti átlagárral 3921 liter benzinre volt elég, ami száz kilométerenként 8 literes fogyasztással számolva nagyjából 49 ezer kilométerre volt elég – ennyiből nagyjából 1800-szor járhatta meg az Üröm-Kossuth tér távolságot oda-vissza.

A harmadik helyezett Kósa Lajos 1,944 millió forintért tankolt, épp megelőzte Vitányi István (1,934 millió forint). A legtöbbet autózó ellenzéki képviselő a 14. helyezett Balassa Péter, a a Jobbik-Konzervatívok képviselője 1,7 millióért tankolt az idei első félévben.

Kiemelt videóink