Augusztus 4-én, a férfi teniszdöntő és a 100 méteres síkfutás fináléjának napján nézték a legtöbben az olimpiát

sport
augusztus 13., 12:03

Publikálta európai nézettségi adatait az olimpiát közvetítő Warner Bros. Discovery. A vállalatcsoport nyilvánosságra hozta a tévés (Eurosport) és a streaming (Max és discovery+) statisztikáit is. A két mód valamelyikén összesen 215 millió ember nézte az olimpiát Európában.

A rekorddöntő nap augusztus 4-e lett. Aznap rendezték a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét, a Novak Djokovic-Carlos Alcaraz férfi teniszdöntőt és az úszóversenyek utolsó döntőit is. A vasárnapi napon összesen 600 millió percet streamelték az olimpiai tartalmakat.

Novak Djokovic ünnepli Carlos Alcaraz elleni győzelmét
photo_camera Novak Djokovic ünnepli Carlos Alcaraz elleni győzelmét Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Svédországban kiugró nézettséget hozott augusztus 5-e. A cégcsoporthoz tartozó ingyenes Kanal 5 tévécsatorna történetének legmagasabb nézettségi arányát érte el aznap, ugyanis a svédek 82 százaléka a csatornára kapcsolt, amikor Armand Duplantis svéd rúdugró világcsúccsal megnyerte második olimpiai aranyérmét.

Magyarországon az atlétika érdekelte a legjobban az embereket. A tévés és a streaminges nézettséget is megnyerte a sportágak között. A lista második helyére mindkét felületen az úszás került, míg a tévénél a szertorna, a streamingnél a kézilabda lett a harmadik.

Kiemelt videóink