Még mindig nem kapták meg a fizetésüket a dunaújvárosi vasmű dolgozói

gazdaság
augusztus 13., 06:26

Hétfő estig sem kapták meg a fizetésüket a Liberty Dunaújváros társaságcsoport, a vasművet üzemeltető cég dolgozói, akik tegnap óta tüntetnek az üzem bejáratánál. Annak ellenére nem érkezett meg a pénzük, hogy Móger Róbert, a társaság HR és kormányzati kapcsolatok igazgatója azt mondta tegnap az összegyűlteknek, hogy garantáltan utalnak.

A társaság dolgozói a vasmű bejáratánál.
photo_camera A társaság dolgozói a vasmű bejáratánál. Forrás: Vasas Szakszervezeti Szövetség

A vasmű dolgozói már második hónapja kapják késve a fizetésüket, ezért hétfőn tüntetésbe kezdtek. Magyar Zoltán, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke a Népszavának azt mondta, hétfő délelőtt egyeztettek a Liberty Dunaújváros vezetőjével, Rahul Madhukarral, akitől ígéretet kaptak, hogy a délután folyamán megérkezik a járandóságuk. El is terjedt, hogy a cég megindította az utalásokat, de azok még nem érkeztek meg senkihez. Ezért kedden az üzem főbb bejárataihoz és a logisztikai kapuk elé további demonstrációt szerveznek.

Tavaly októberben került hivatalosan is az akkor épp bedőlés szélén álló, felszámolt Dunaferr a Liberty Steelhez, bár a tranzakciót már július óta lehet tudni. A Nagy Márton vezette gazdasági minisztérium tavaly nyáron „a megmentési folyamat következő lépéseként” büszkélkedett a tranzakcióval, amivel „az acél gyártáshoz szükséges eszközök új cégekbe kerültek (DunaRolling és Duna Furnace dunai vasmű), melyeket nyílt eljárásban értékesítésre hirdetett meg a felszámoló”.

Bő egy év elteltével ott tartunk, hogy a dunaújvárosi cég határidőre, augusztus 10-ig nem tudta kifizetni a júliusi béreket. De ami még aggasztóbb, hogy a cégnyilvántartás adatai szerint a Dunaferr két leányvállalata olyan szinten vált fizetésképtelenné, hogy a napokban az állami adóhatóság végrehajtást indított ellenünk.

Kiemelt videóink