Egy ausztrál breaktáncos kellett ahhoz, hogy mindannyian újra hihessünk az olimpiai eszmében

sport
augusztus 14., 17:41

Vasárnap véget ért az olimpia, mára már arra se emlékszünk, hogy ki, mit, hol, mikor, miért csinált.

A Muffin Man se eszik már több csokis finomságot, túllendültünk a francia rúdugrón, aki a lécével verte le a lécet, a török sportlövő minden bizonnyal visszatért eredeti foglalkozásához (James Bond/bérgyilkos), és a megnyitóból is csak a kis, kövér, kék emberke van meg homályosan.

Egy állócsillaga viszont (legalábbis jelen állás szerint) van a párizsi ötkarikás játékoknak: Rachael Gunn, avagy Raygun.

Mi pörög itt?

Tiszavirág-életű karriert tudhat magáénak a breaktánc az olimpiák történetében. Idén debütált, 2028-ra már ki is kukázták, úgyhogy mindazok, akik megmérettették magukat, valóban történelmet írtak.

Közülük mégsem a dobogó tetején állókra emlékszünk majd (a férfiak közt a kanadai Philip Kim, a nők közt a japán Juasza Ami), hanem az ausztrál b-girlre, Raygunra.

photo_camera Raygun a breaktánc selejtezőn augusztus 9-én.
Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Aki a történelem első olyan olimpiai breaktáncosa volt, aki 0 (nulla, zéró, nyista, nuku) ponttal zárta a megmérettetést, három forduló után. Egyetlen pontot sem sikerült összebreakelnie.

Na de milyen produkcióval!

link Forrás

Raygun ezzel a mutatvánnyal gyakorlatilag hallhatatlanná tette az ausztrál breaktánc-kultúrát.

photo_camera Rachael Gunn breaktánc selejtezőn elért eredményei.
Forrás: Google

A siker titka egyszerű: sokan nem tudták eldönteni, hogy az ausztrál sportoló viccnek szánta-e az előadását, vagy az ausztrálok valóban úgy gondolják, hogy így kell breakelni. És mivel az ilyen kínzó kérdéseket imádja a közösségi média, Raygun internetes szenzációvá vált. Ebben a műfajban ráadásul az olimpia egyik legnagyobbjává, szakmányban születnek még most, az olimpia lecsengése után is a vicces videók és mémek, amelyeket ő inspirált.

photo_camera Raygun éppan az amerikai Logan Edrával (másnéven Logistx) meccsel augusztus 9-én.
Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Na de akkor vicc vagy sem?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.