Guinness-rekord: egy szaúd-arábiai videójáték-gyűjtő 444 egyedi konzolt csatlakoztatott egyetlen tévéhez

játék
augusztus 14., 21:07

Egy szaúd-arábiai videójáték-gyűjtő Guinness-rekordot állított fel azzal, hogy 444 egyedi konzolt csatlakoztatott egyetlen tévéhez.

Ibrahim Al-Nasszer tökéletes rendben tartja a gyűjteményét, hogy egyetlen kábel se látszódjon. A gyűjteménye, ami az 1972-ben megjelent Magnavox Odyssey-től a 2023-as PlayStation 5-ig terjed a videojátékok történetében, az alábbi videón látható:

link Forrás

Al-Nasszer a kapcsolóknak és átalakítóknak egy egész katalógusát használta, hogy minden készen álljon. A számtalan konzolja, számítógépe, plug and play-eszköze stb. gyakorlatilag egy táblázatba van rendezve, ami azt jelenti, hogy amikor Al-Nasszer úgy dönt, hogy játszani akar a Nintendo 64-gyel, a PlayStation 2-vel vagy az Atari 2600-zal, csak megnézi, hogy melyik kapcsoló aktív, megnyomja a bekapcsoló gombot, és elkezd játszani.

„Egy idő után észrevettem, hogy van egy rakás játékkonzolom, amivel nem is tudok játszani” – mondta Al-Nasser. „A tévéportok korlátozottak, és ha játszani akarok, akkor vagy kihúzom a meglévő konzolokat, vagy mindent megtartok, és további kapcsolókat és persze több átalakítót is hozzáadok” – mesélte.

Al-Nasszer kedvenc konzolja, amit minden idők és örökkévalóság legjobb konzoljának nevezett, a Sega Genesis. De azt nem volt könnyű feladat összekapcsolni modernebb és még régebbi konzolokkal egy berendezésben, ráadásul egy olyan berendezésben, ami tisztán és rendezetten néz ki.

„Egy nagyon fontos dolog: ha itt észreveszed, a kábelek (szinte) el vannak rejtve” – mondta. „A piacon kapható összes eszközt, mindent, ami elérhető, felhasználtam a kábelek rendszerezéséhez. Továbbá egy ilyen berendezés… Nemcsak játékra van, ez olyan, mint egy múzeum” – mondta.

Az egyetlen helyiségben elhelyezett gyűjteményhez csatlakozik az ezekhez a konzolokhoz szükséges több száz kontroller, amik szintén rendezettek és szépen ki vannak állítva, és természetesen maguk a videojátékok is. (IGN)

Kiemelt videóink