Nem elég, hogy korrupcióval vádolják, még drogot is találtak a budapesti tankerület gazdasági vezetőjénél

belföld
augusztus 15., 16:49

Amellett, hogy közbeszerzéseket manipulált és kétmillió forintos Forma-1 belépőt fogadott el, kábítószert is találtak annál a tankerületi gazdasági vezetőnél, akit vesztegetés gyanújával vettek őrizetbe áprilisban, írta meg az Eduline.

Az április ügyről Tóth Endre momentumos parlamenti képviselő kérdezte Polt Pétert, aki azt válaszolta, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ korábbi gazdasági vezetője ellen eljárás folyik.

photo_camera A nyomozók áprilisban több mint 60 millió forint értékben foglaltak le készpénzt. Fotó: police.hu

A vád szerint a tankerületi központ gazdasági vezetője úgy manipulálta az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokat az előre kiválasztott vállalkozások nyerjék. Továbbá fiktív számlákat állíttatott ki a tankerülethez tartozó intézmények kiadásairól, amivel tízmilliókat tehetett zsebre.

A tankerületi dolgozó Polt szerint „megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a tankerületi szerv kezelése alá tartozó vagyonát több esetben valótlan jogcímen, az egyéni gazdagodása céljából vagy vagyoni hátrányt okozva utalta át más gazdálkodó szervezetek részére, illetőleg a Belső-Pesti Tankerületi Központ hivatali helyiségében a saját fogyasztása céljából kábítószert tartott”.

A hatóságok április elején a tankerületi központban, valamint további 27 helyen nyomoztak. Iratokat, adathordozókat, és több mint 63 millió forintot és külföldi valutát foglaltak le. Ezen túl két, összesen 75 millió forint értékű ingatlant is zár alá vettek.

Kiemelt videóink