Lázár János szerint Vitézy Dávidnak mentális problémája van

POLITIKA
augusztus 16., 11:58

Az építési és közlekedési miniszter Közlekedési infó címen tartott pénteken sajtótájékoztatót, ahol Lázár Jánost az egyik újságíró emlékeztette arra, hogy az elmúlt hónapokban tapasztalt jelentős késésekkel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta, Lázár minisztersége alatt az elmúlt két évben minden fronton romlott a helyzet. Arra, hogy mennyire látja a saját felelősségét ebben a kérdésben, Lázár egy a témától teljesen eltérő, iszonyatosan hosszú, nyomasztó választ adott, amit most szó szerint fogunk idézni.

„Az ifjú Vitézy szenvedései című dossziéra nem reflektálnék, mert az a helyzet, hogy értem én a pánikot, meg a kétségbeesést, meg a vagdalkozást is, de ugye nagyon kevés olyan közéleti szereplő van – nevezzük talán nagy jóindulattal annak –, aki két, marha nagy lehetőséget kap az országtól és a Fidesztől. Vitézy Dávid lehetett volna közlekedési miniszter, de nem lett, és lehetett volna Budapest főpolgármestere, de nem lett. Közlekedési miniszterként mindenki őt támogatta, de Orbán Viktor nem őt választotta. Ehhez nekem semmi közöm nincs, a sokknak a földolgozása nyilván még időt vesz igénybe. És a budapestiek sem őt választották, amihez szintén semmi közöm nincsen, ennek a sokknak a földolgozása is sok időt vesz igénybe. Képzeljen el egy fiatalembert, aki ilyen óriási lehetőséget kap, hogy Magyarország közlekedési minisztere lehetne vagy egy világváros főpolgármestere lehetne, és nem sikerül. Én megértem, hogy itt komoly probléma van. Mentális probléma ütötte fel a fejét, ezért vagdalkozik és olyanokkal foglalkozik, amiről se fogalma, se pontos információja, de egyszerűbb volna, ha elbujdokolna egy sötét szobába és végiggondolná a saját életét, nem pedig a MÁV-val meg a Volánnal foglalkozna. Ezt javasolnám. Mert ugye mi történt itt valójában? Az történt valójában, hogy ő az egyetlen oka, hogy nem lett közelekedési miniszter, és ő az egyetlen oka, hogy nem lett Budapest főpolgármestere. Senki máson nem múlott, csak rajta. Valamiért úgy dolgozott, úgy viselkedett, hogy a miniszterelnök nem őt választotta. Valamiért olyasmit képvisel, olyasmit szimbolizál, hogy mondjuk a fideszes szavazók közül Budapesten 10 ezer inkább a Mi Hazánk jelöltjére szavazott. Miközben a Fidesz mindent, mint a Real Madrid – státusza ellenére –, mindent félretett és odaadott Vitézy Dávidnak, mint lehetőséget. Ungár Péter ötlete zseniális volt, a kivitelező azonban nem tudta végrehajtani ezt a lehetőséget. Kapott két lehetőséget, nem tudott vele élni, mer' ő magával van a probléma. A Fidesz kétszer kínált föl neki óriási lehetőséget, egyiket se tudta behúzni. Nemtok' vele mit kezdeni, ez a helyzet. Ezzel kéne foglalkozni, azt kéne neki megérteni, hogy ez miért történt így, és ezen tanulságok levonása után majd esetleg meghallgatom a véleményét.”

photo_camera Fotó: Facebook

A kérdező újságíró ezután azért feltette újra kérdését, hogy Vitézy Dávidtól függetlenül látja-e Lázár a saját felelősségét, mire Lázár azt felelte:

„Persze, miniszter vagyok, 1848 áprilisa óta egy miniszternek felelőssége van mindenben. Következő kérdés!”

Kiemelt videóink