Elszabadult a brat girl summer, lassan már a nagymamád is lime-zöldben fog lemenni a boltba

BRAT
augusztus 17., 19:14

2024 nyara hivatalosan is a brat lányoké! - írtuk meg júliusban, miután a brit dalszerző és énekes, Charli XCX kiadta „Brat” című hatodik stúdióalbumát. A rajongói perceken belül bratként hivatkoztak magukra, és olyan virális mémekké változtatták az album artworkjét, hogy mostanra az egész közösségi média egyetlen óriási bratviccnek tűnik. Sőt, a lime-zöld szín és az album tipográfiája már nemcsak az internetnek, hanem a popkultúrának és az aktuális politikának is meghatározó vizuális elemévé változott.

Bár nem a bratek az elsők, akik megpróbálják kisajátítani a nyár korszellemét, a néhány évvel ezelőtti „hot girl summer”-rel vagy a maffiafeleségek esztétikájával ellentétben a bratség nem igényel új edzésprogramot vagy ruhatárat. Sőt a jelenség még csak nem is nemspecifikus, szinte bárki lehet brat.

„Egy csomag cigi, egy Bic öngyújtó és egy fehér trikó melltartó nélkül. Ez nagyjából minden, amire szükséged van” – mondta az énekes a BBC-nek adott interjújában, amikor arról kérdezték, hogy mi is a bratség alapja.

Emellett a brat summer egyik védjegye az is, ha valaki „annyira Júlia”, ami a „360” című dalára és Julia Fox színésznőre és modellre utal, aki a kislemez klipjében is szerepelt. Fox egy interjúban azt mondta, „annyira Júliának lenni” azt jelenti, hogy „annyira az a lány vagy”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.