Kamala Harris gyávának nevezte Donald Trumpot

külföld
augusztus 19., 07:51

Kamala Harris demokrata elnökjelölt vasárnap közvetve bírálta Donald Trumpot, arra utalt, hogy ellenfele „gyáva”, akinek politikája a riválisok leszólására, lekicsinylésére irányul, írja a Reuters.

photo_camera Kamala Harris Pennsylvania államban. Fotó: ROBYN BECK/AFP

„Az elmúlt néhány évben szerintem egyfajta perverzió alakult ki, ami azt sugallja, hogy egy vezető ereje azon alapul, hogy kit győz és gyűr le. Pedig tudjuk, hogy egy vezető erejének valódi és igaz mércéje az, hogy kit emel fel” – mondta Harris a csatatérállamnak számító Pennsylvaniában tartott eseményen Tim Walz alelnökjelölt társaságában. „Bárki, aki arról beszél, hogy másokat hogyan győz le, az gyáva” – mondta, de Trumpot nem nevezte meg. Harris hétfőn Chicagóba utazik, ahol a Demokrata Nemzeti Konvención minden bizonnyal hivatalosan is elnökjelöltnek választják.

Trump is Pennsylvania államban kampányolt a hétvégén, a republikánus párt elnökjelöltje csak úgy szórta az idézhetőbbnél idézhetőbb mondatokat, miközben személyében támadta Harrist. Indításként „fasisztának” és „marxistának” minősítette a demokraták inflációs politikáját, majd „vad szörnyetegeknek” nevezte a déli határnál belépő illegális menekülteket. Azt mondta, Harris „úgy nevet, mint egy őrült”. Ezután demokrata riválisának kinézetére is kitért. „Sokkal jobban nézek ki, mint Kamala.” A 78 éves politikus ezen mondata külön üdvrivalgást váltott ki a tömegből.