A letartóztatott óbudai polgármester feleségének üzlettársa volt a cégtulaj, aki megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól

belföld
augusztus 21., 07:47

Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amiben a feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével többmilliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kiss Lászlót polgármesternek választották – írja a 24.hu.

A DK-s Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét augusztus 16-án tartóztatták le – 30 napra – a kerületi korrupciós ügy miatt. Az ügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van.

Kiss László
photo_camera Kiss László Fotó: Ruzsa Rania / Főpolgármesteri Hivatal

Kiss még a 2019-es megválasztása előtt, 2016-ban írt alá a 24.hu cikke szerint egy cégbírósági nyilatkozatot, amiben egy III. kerületi ingatlan tulajdonosaként székhelyhasználatot biztosított a Sight-Tech Hungary Kft.-nek, aminek Fischer László Pál volt az ügyvezető-tulajdonosa.

Fischer 2019-ben, pár héttel Kiss László megválasztása után alapított egy másik társaságot is, az RF Production Hungary Kft-t, amivel úgy kötött több millió forintért szerződéseket a Kiss László vezette óbudai önkormányzat, hogy közben a polgármester felesége üzlettársi viszonyban maradt annak tulajdonosával.

Kiemelt videóink