Az ügyészség szerint a rendőrség, ami azt se tudta kideríteni, hogy Bede Zsolt áll a Vadhajtások mögött, mindent jól csinált

bűnügy
augusztus 21., 12:43

Több mint öt éve eléggé nyilvánvalóan uszító gyűlölet-bűncselekmény miatt tettünk feljelentést a Vadhajtások ellen, ami zsidózva ígért kiirtást, és azzal fenyegetőzött, hogy az EP-választás után bejönnek a szerkesztőségbe balhézni. (Nem jöttek.)

Az eltelt években – miután többször is panasszal éltünk, mivel vagy bűncselekmény hiányában nem akartak nyomozni, vagy eredménytelenség miatt félbehagyták a nyomozást – a rendőrség előbb egy amerikai szerverre (hibásan) hivatkozva nem találta meg a Vadhajtások készítőit, majd egyszerűen bevallották, hogy simán csak képtelenek megtalálni az alkotókat.

Áprilisban hosszú cikkben írtunk az ügyről, ahogy arról is, mennyi mindent lehet tudni a szélsőjobboldali, rasszista, gyűlölködő honlapról és annak tulajdonosáról, Bede Zsoltról, az egyetlen emberről, aki a Vadhajtások arcaként turnézott a médiában.

link Forrás

Újból panasszal éltünk, de az ügyészség végül július 19-én az eljárás felfüggesztéséről rendelkező határozatuk ellen benyújtott panaszunkat is elutasította, mondván, az alaptalan, és további panasznak nincs helye.

A panaszban felhívtuk a figyelmet arra, hogy nem kell bizonyítani azokat a tényeket, amik köztudomásúak. Bede Zsoltnak a vadhajtasok.hu-ban betöltött szerepe közismert, ő a vadhajtasok.hu „arca”, a portált a köznyelv vele azonosítja.

Hivatkoztunk arra is, hogy Bede 2020-ban az Azonnalinak a tanúkihallgatásán előadottakkal szemben nyíltan beszélt arról, hogyan vezeti a Vadhajtásokat: azt mondta, ő indította el a Vadhajtásokat, alázattal „csinálja” a portált, majd a riporternek a szerkesztőség létszámára feltett kérdésére megtagadta a választ, arra hivatkozva, hogy egyre több probléma van ebből, ami nem publikus. Végül azzal zárta a témát, hogy közölte, egyedül van a szerkesztőségben.

Így hát Bede Zsoltnak a tanúkihallgatásán tett nyilatkozata, miszerint nincs információja a Vadhajtasokon közzétett tartalmakkal kapcsolatban, erősen megkérdőjelezhető, és az interjúkból kiderül, hogy direkt hallgatja el a szerkesztőségre vonatkozó információkat. Mivel Bedének szükségszerűen ismernie kell a szerkesztőség helyszínét, indítványoztuk a kihallgatását erről is.

Nem köztudomású, hogy Bede Zsolt áll a Vadhajtások mögött

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.