A román ügyészség Andrew Tate és testvére előzetes letartóztatását kérte

külföld
augusztus 22., 17:49

A román ügyészség Andrew Tate influenszer és testvére előzetes letartóztatását kérte a bukaresti bíróságtól, miután a testvérpárnak újabb vádakkal kellett szembenéznie, úgy mint kiskorúakkal való szex és emberkereskedelem.

A két férfi csütörtökön jelent meg a meghallgatáson. Az új nyomozás 35 áldozatát talált, köztük egy olyan nőt, aki a bűncselekmények idején 15 éves volt. Az ügy kapcsán összesen hat embert vettek őrizetbe, köztük román és külföldi állampolgárokat.

Az ellentmondásos influenszer már korábban is bíróság elé állt nemi erőszak és emberkereskedelem miatt, de az ügyészek szerint most további vádakkal nézhet szembe kiskorúakkal való szex és emberkereskedelem, valamint pénzmosás és tanúk befolyásolásának kísérlete miatt. Andrew Tate és testvére, Tristan – akiket rengetegen követnek a közösségi médiában – tagadták az ellenük felhozott összes vádakat. Először 2022 decemberében vették őket őrizetbe Romániában, majd 2023 augusztusában szabadultak a házi őrizetből.

Egy szervezett bűnözés elleni ügynökség szerint a vádlottak sérülékeny embereket csalogattak magukhoz, akiknek aztán szállást adtak, majd pornográf anyagok készítésére kényszerítették őket, amelyeket az interneten értékesítettek. Az egyik vádlott (nem nevezték meg ki) egy 17 éves lányt kényszerített ilyen tartalmak készítésére, amiért állítólag 1,5 millió dollár pénzt szedett össze és tartotta meg mindet magának. Szintén őt vádolják azzal, hogy többször folytatott szexuális jellegű kapcsolatot egy 15 évessel.

Az ügyészség szerint Andrew Tate és testvére mások nevére vásárolt a befolyt összegből luxusautókat. Az ügyészség szerint a vádlottak mintegy 2,8 millió dollárt kerestek a szexuális kizsákmányolással. A hatóságok a nyomozás során számtalan luxuscikket, valamint 16 luxusautót foglaltak le.

Andrew Tate egy interjúban a legutóbbi vádakat szánalmasnak nevezte, az ügyészeket pedig kétségbeesetteknek. A Tate testvéreket és még négy román állampolgárt őrizetbe vették a meghallgatás után 24 órára, de az ügyészség tovább tartaná őket előzetesben, ezt viszont a bíróságnak kell elrendelnie. (BBC)

Kiemelt videóink