Megtalálták Mike Lynch holttestét, aki a szicíliai szuperjacht elsüllyedésekor tűnt el

külföld
augusztus 22., 14:47

Előkerült Mike Lynch holtteste, aki azután tűnt el, hogy 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy szuperjacht Szicília partjainál egy vihar miatt hétfő hajnalban. Még két embert, köztük Lynch 18 éves lányát keresik.

Mike Lynch techvállalkozó az elmúlt hetekben egy csalási ügy miatt került a hírekbe: miután az Autonomy nevű techcégét 2011-ben eladta a Hewlett-Packardnak, felmerült, hogy szándékosan túlbecsültette a cég értékét. Amerikában ezért beperelték, végül júniusban felmentették a vádak alól. Lynch tagadta, hogy törvénytelenséget követett volna el. A hírek szerint Lynch éppen a családjával együtt ünnepelte a felmentését a jachton. Arról, hogy pontosan kik és mit ünnepeltek a szuperjachton, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Négy holttest került elő szerdán a hajótestből, de arról a Reuters nem ír, hogy a techvállalkozó holttestét hol találták meg a hatóságok. Az előkerült holttestek között van Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley elnöke és felesége, Judy, valamint Chris Morvillo és felesége Neda Morvillo. A balesetet 15 ember élte túl, köztük Mike Lynch felesége is. (Reuters)

Kiemelt videóink