Kilépett a Fideszből Győrffy Balázs EP-képviselő, mert ittas állapotban bántalmazott egy nőt

POLITIKA
augusztus 23., 11:05

A Fidesz Facebook-oldalán jelent meg egy poszt, amelyben a következőket írták:

A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja! Győrffy Balázs EP-képviselő a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, és a vita tettlegességig fajult. Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben! Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.

Győrffy Balázs is megerősítette a saját oldalán, hogy kilépett a Fideszből. Mint írta:

Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt. A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem.

Győrffy azt írja, „sajnálatos módon” nem emlékszik a történtekre, de elnézést kér mindenkitől, legfőképp az érintettől, emellett a családjától, az őt támogatóktól és politikai közösségétől.

Minden közéleti pozíciójáról lemond, többek közt visszaadja EP-mandátumát is, és kilép a Fideszből.

Az esetről a megafonos Apáti Bence már azt írta: egy közlekedési vita fajult tettlegességig, ehhez pedig hozzátette azt is:

A mi közösségünkbe ilyen emberek nem tartozhatnak bele. Nálunk nem lehetnek Magyar Péterek.

photo_camera Győrffy Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2024. július 18-án. Fotó: Purger Tamás/MTI/MTVA

Győrffy Balázs a 2010-es, 2014-es és 2018-as országgyűlési választásokon is a Fidesz-MMP színeiben szerzett parlamenti mandátumot. 2013-tól volt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a tisztségre 2017-ben öt évre újraválasztották. A Fidesz EP-listájának negyedik helyén szerepelt az idei választásokon.

2016-ban kifelejtett 50 milliót a vagyonbevallásából, három évvel ezelőtt saját zsebből fizette a mozijegyeket, hogy elküldje kollégáit az ElkXrtuk című film megtekintésére.

FRISSÍTÉS: A Blikk információi szerint a történtek miatt garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indult eljárás a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Kiemelt videóink