Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a BME gólyatáborában történtek miatt

belföld
augusztus 23., 12:57

Hivatalból indít vizsgálatot az oktatási jogok biztosa a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) bodajki gólyatáborában történtek miatt - írja az MTI.

Aáry-Tamás Lajos közölte: sajtóhírekből értesült arról, hogy a BME egyik gólyatáborában az egyetemre felvett fiatalok jogai súlyosan sérülhettek.

Hivatalból vizsgálatot indítok, amelyben a BME rektorától teljes körű tájékoztatást kérek a történtekről - tette hozzá.

Az ombudsman hozzátette azt is, hogy mindazok, akik segíteni szeretnék a történtek feltárását és megértését, akár a nevük elhallgatása mellett megtehetik ezt a www.oktbiztos.hu honlapon megtalálható elérhetőségek bármelyikén.

Az elmúlt 25 esztendőben kiemelt jelentőséggel vizsgáltam az egyetemi hallgatók méltóságát sértő vagy veszélyeztető helyzeteket, ebben az esetben is így járok el - írta az oktatási jogok biztosa közleményében.

Csütörtökön megkezdte munkáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkacsoportja is, ami felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását. Azt már bejelentették: jövő évtől a gólyatáborokat új modell szerint, központilag szervezik.

A testületet azután állították fel, hogy a BME VIK idei, augusztus 14-17. közt megrendezett bodajki gólyatáborával kapcsolatban több probléma is felmerült: először az volt hír, hogy, az óvszerek kitiltásával akarták megakadályozni a hallgatók közötti szexet, a tábor után pedig megalázó élményekről számoltak be a résztvevők.

Kiemelt videóink