Kirúgták a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját

belföld
augusztus 28., 10:52

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.”

Ez áll a Belügyminisztérium szűk szavú közleményében. A közleményben név ugyan nem szerepel, de a történelmet és földrajzot tanító Mészáros Csabáról van szó, aki 2000 óta vezeti az intézményt, és 1993 óta dolgozik az iskolában.

Augusztus 8-án lépett életbe az a kormányrendelet, amely értelmében korlátozottan lehet használni az iskolában, a szakmai képzés során, illetve a foglalkozások alatt a kollégiumokban a mobiltelefonokat, a kép- vagy hangrögzítésre alkalmas eszközöket, illetve az internetelérésre alkalmas okoseszközöket.

Erre válaszul a budapesti Madách Imre Gimnázium nevelőtestülete arról írt, és emiatt kell mennie az igazgatónak, hogy „iskolánk pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel.”

A Madách nevelőtestülete által jegyzett írás szerint „a mobiltelefonok iskolai használatát, a kép- és hangrögzítés korlátait házirendünk már régóta tartalmazza, amit eddig is betartattunk. Ennek érvényesítése szigorúbb lesz. Kérünk minden diákot, hogy órai magatartásával senki se kockáztassa azt, hogy az okos eszközöket a tanítás előtt el kelljen venni.”

Kiemelt videóink