Rendőrök sztrájkja miatt marad el a holland Klassieker

sport
augusztus 28., 12:40

A Feyenoord és az Ajax futballcsapatainak összecsapása a legnagyobb múltra visszatekintő rangadó, olyan, mint a spanyoloknál a Real Madrid–Barcelona, idehaza a Fradi–Újpest, Csongrád megyében az Üllés–Bordány. Nos, ez marad most el a holland rendőrök sztrájkja miatt.

A holland rendőrszakszervezet kedden jelentette be, hogy nem vállalja a mérkőzés biztosítását, így akarja kikényszeríteni a kormánnyal való megállapodást a korengedményes nyugdíjazásról.

Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere ezután döntött a halasztás mellett, mert nem garantálható a mérkőzés biztonságos megrendezése rendőri jelenlét nélkül.

Nehéz vele vitatkozni, egy Feyenoord–Ajax a hetvenes évektől magában hordozza az erőszak lehetőségét. A leghírhedtebb incidens 1997-ben történt, amikor a Feyenoord huligánjai agyonvertek egy Ajax-szurkolót. Az 1997-98-as szezontól emiatt vendégszurkolók nem lehetnek jelen a két csapat meccsein, de így is rendszeresek az incidensek.

Legutóbb tavaly szeptemberben voltak zavargások Amszterdamban, az Ajax–Feyenoordon, a meccs 0-3-nál az 56. percben félbeszakadt, mert petárdát dobtak a pályára. Akkor tizenöt embert letartóztattak, két rendőr pedig megsebesült. A maradék több mint fél órát bepótolták, végül 4-0- lett a rotterdamiaknak.

A Holland Labdarúgó-szövetség a halasztásról szóló döntést nehezményezni, a sűrű futballnaptárban nehéz új időpontot találni.

Az idei bajnokságban eddig egyik csapat sem szerepel jól. Az Ajaxnak egy győzelme és egy veresége, a Feyenoordnak egy győzelme és két döntetlenje van. Pontjaik száma ezen a hétvégén nem gyarapszik.

(Az MTI híre alapján)

Kiemelt videóink