A Momentum kilép az óbudai koalícióból

politia
augusztus 29., 15:11

A Momentum nem érintett az óbudai korrupciós botrányban, de még az érintettség látszatát is el akarják kerülni, ezért a párt elnöksége úgy döntött, az óbudai képviselők kilépnek a Kiss László vezette koalícióból.

A testületben négy momentumos van, egyikük Turgonyi Dániel alpolgármester, a másikuk Szkaliczki Tünde, aki a baloldali képviselők frakcióját vezette.

A Kiss mögötti többség viszont még így is fennmarad. Az újraválasztott polgármester letartóztatásban van, miután 18 millió forint vesztegetési pénz elfogadásával gyanúsítják. A polgármester abuszurdnak tartja a vádakat. Czeglédy Gergő alpolgármester is letartóztatásban van, őt 100 milliós vesztegetési pénz elfogadásával gyanúsítják.

A Momentum azt írta, számolnak azzal a forgatókönyvvel, hogy a most korrupcióval megvádolt városvezetők helyére „a korrupt Fidesz” akar majd beülni. Ezt nem fogják engedni. Megkérdeztük, hogy ez azt jelenti-e, hogy nem járulnak hozzá a testület feloszlatásához, mire azt írták, ez a kérdés egyelőre nincs napirenden. Arról pedig nem született döntés, hogy Turgonyi lemondjon az alpolgármesteri posztról.

Címlapi kép: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Kiemelt videóink