Akkorát migránsozott Bayer Zsolt, hogy megbírságolta a Médiatanács

Média
augusztus 29., 12:13

Gyűlöletkeltőnek ítélte a Médiatanács a Bayer-show márciusi adását, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A műsort a Hír TV és a Hír FM is megismételte, így a gyűlöletkeltés miatt előbbi négyszázezer forintos, az utóbbit sugárzó Karc FM Média Kft. pedig hatszázezer forintos bírságot kapott.

Emellett több mint hétmillió forintos bírságot kapott a Rádió 1 május 13-án sugározott, Balázsék című, szervátültetésen gúnyolódó műsora is, amely a Médiatanács szerint „a közzétett témák és azok feldolgozásmódja alapján, a szexuális utalásokra, valamint az obszcén és trágár nyelvhasználatra tekintettel a IV. korhatári kategóriába tartozónak minősül, és kizárólag a késő esti műsorsávban, 21 óra után lett volna sugározható”.

Kiírtandó férgek

A Médiatanács szerint a Hír TV műsorában Bayer Zsolt bejátszások segítségével „az Európába érkező bevándorlók teljes közösségét kivétel nélkül, túlzó általánosítással az európai társadalomba beilleszkedni képtelen, arra veszélyt jelentő, erőszakos bűncselekmények elkövetésére hajlamos csoportként nevezte meg”.

Ennél kicsit pontosabban az történt, hogy Bayer két videót mutatott a közönségének, amelyen nem fehér bőrű emberek bántanak fehér bőrű embereket. Az első videón szereplő férfit, aki megüt egy nőt, Bayer „kiirtandó féregnek” nevezi, a második videón verekedő férfiakra pedig azt mondja, hogy „megérkeztek a páviánok”.

link Forrás

Bayer a két videó alapján deklarálja, hogy ez folyik ma Nyugat-Európában, és felveti a kérdést, hogy mikor fognak végre az európaiak fellázadni. A műsorban később csatlakozott hozzá Hidvéghi Balázs – akkor még fideszes EP-képviselő –, hogy a határvédelem hiányát, az „európai elnéző, mániás multikulturális társadalmat” tegye felelőssé a terrortámadásokért.

Politikai reklámok az M1-en és a TV2-n

A Médiatanács azt is megállapította, hogy a június 9-ei önkormányzati és EP-választásokhoz „kapcsolódó, politikai reklámnak minősülő tartalmat az M1 az április 27-én és 28-án 19 óra 30 perckor sugárzott Híradó című” műsorában figyelemfelhívás nélkül, „ami megtévesztő lehetett a közönség számára, és így két alkalommal is megsértette a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény vonatkozó rendelkezéseit”.

Mivel politikai reklámot csak választási kampányidőszakban lehet közölni, a TV2 Tények című műsorának április 6-án sugárzott adása megsértette a médiatörvény rendelkezéseit.

A Médiatanács a TV2 Zrt.-t és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t figyelmeztette, és kötelezte a további jogsértések elkerülését.

Kiemelt videóink