Jó heccnek tűnt, mondta a férfi, aki távirányításos füstbombát hozott működésbe a Fradi–Újpest meccsen a vendégszurkolók táborában

futball
augusztus 30., 17:04

A budapesti rendőrök azonosították azt a férfit, aki az augusztus 17-ei Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzésen távirányítással bekapcsolt egy zöld füstbombát az újpesti szektorban, és erről videót is készített - közölte a rendőrség.

Mint a lenti videón is látható, a férfi odasétált a vendégszurkolók szektora mellé, és az unatkozó rendező előtt működésbe hozta a füstbombát.

A rendőrök által két hét alatt azonosított 50 éves budapesti férfit augusztus 30-án rendzavarás szabálysértés miatt hallgatták meg. A férfi beismerte tettét, azt mondta, jó heccnek tűnt, de már megbánta. Az ügy iratait a BRFK a bíróságnak küldi meg.

Valószínűleg ide tartozó hír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága zártkapus büntetéssel sújtotta a Ferencvárost. Az FTC a Kecskemét és az Újpest elleni hazai, valamint a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért pénzbüntetést is kapott, valamint egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie. Ugyanakkor utóbbi végrehajtását hat hónapra felfüggesztette a fegyelmi bizottság - áll az MLSZ honlapján a csütörtök esti ülés határozatai között.

Kiemelt videóink