Közös énekléssel búcsúztatta a felmentett igazgatót a Madách Imre Gimnázium tantestülete

oktatás
augusztus 31., 14:57

„Szól a kakas már... Köszönök mindent, ami a hála kifejezése volt igazgatósági munkásságomért. A Tantestület búcsúja a mai tanévnyitó értekezlet végén (amit már nem én tartottam) viszont tényleg meglepett”posztolta a Facebookra egy rövid videó kíséretében Mészáros Csaba, a Madách Imre Gimnázium igazgatója, akit szerdán azonnali hatállyal felmentett a Belügyminisztérium.

A tanévnyitó értekezlet végén az egyik tanár elkezdte énekelni a Szól a kakas már című szomorú népdalt, amihez egymás után csatlakozott a többi tanár is, a végén egy hegedű is megszólalt. Mészáros azt írta, szerencsésnek tartja magát, hogy ebben a közösségben létezhetett.

A Belügyminisztérium szerdán mentette fel Mészárost, a döntést azzal indokolták, hogy a gimnázium vezetősége bejelentette: az új tanévben nem veszik el a diákok mobiltelefonjait és más digitális eszközeit a tanítás előtt, hiába született egy ezt szabályozó rendelet. A felmentett igazgató mellett szerda este a gimnázium előtt tartottak szolidaritási demonstrációt, és hétfőre tüntetést hirdettek a Belügyminisztérium épülete elé is. (via hvg.hu)

Kiemelt videóink