A melegek kínzásáról posztoló volt kalotaszegi esperes szerint manipulálhatták a Facebook-posztját

POLITIKA
szeptember 01., 15:10

A Demokratának magyarázta melegellenes posztját a volt kalotaszegi esperes, Vincze Minya István.

A poszt
photo_camera A poszt Fotó: Vincze Minya István Facebook-oldala

Azt mondta, az olimpia megnyitója felháborította, a látottakat blaszfémiának tartja, és elítéli ezt a fajta LMBTQ-propagandát, amely „semmiben sem egyezik, sőt egyenesen ellentmond a keresztény tanítással, kicsúfolván és meggyalázván Isten teremtő munkáját.”

A bejegyzésben „arra akart reflektálni, hogy az ilyen fajta istenkáromlókat a középkorban a posztjában felsorolt kínzásoknak vetették alá.” Vincze Minya több között élve megnyúzásról és felnégyelésről írt, de azt mondja, a propagandát ítéli el, és nem valamelyik kisebbségre vagy közösségre gondolt szó szerint.

A lapnak azt mondta, a posztját manipulálhatták. Ezt azzal támasztotta alá, hogy sokat várt a reptéren, ahol a wifire kapcsolódott, majd a következő néhány napban furcsán viselkedett a telefonja.

„Sokszor néhány pillanatig teljesen más dolgok jelentek meg a bejegyzéseim körül, mint amit valójában leírtam. A sokat vitatott posztomat, amelybe úgy érzem, valaki vagy valami belenyúlt, a Facebook letiltotta, amiről csak később értesítettek.”

Arról is beszélt, miután a posztjáról szóló cikk megjelent, Kató Béla püspök nem utasította, hogy mondjon le az esperesi tisztségről, csak megkérte arra, hogy „a békesség érdekében, az ügytisztázására” fontolja meg azt. Ezek után beadta a lemondását, a püspök pedig elfogadta azt.

Vincze Minya István Facebook-oldalán most egy bejegyezés sem elérhető.

(via Transtelex)

Címlapi kép: Tek Image/Science Photo Library via AFP

Kiemelt videóink