A címvédő Illés Fanni ezüstöt szerzett az SB4-es kategória 100 méteres mellúszó számában a paralimpián

sport
szeptember 02., 20:48

A címvédőként indult magyar versenyző a délelőtti előfutamok során a második legjobb időt érte el – csak a kínai Cseng Csiao volt gyorsabb nála 0,05 másodperccel –, így az esti döntőben az 5-ös pályán úszhatott.

Az előfutam után azt mondta, maradt még benne erő a fináléra, és paralimpiai bajnokként nem érzi a nyomást, neki az jelenti most a legnagyobb boldogságot, hogy a 2 éves kisfia, Mór minden versenyén ott van, de ahogy szokta, este is belead majd mindent.

Az ezüstérmes Illés Fanni (b) és az olasz Giulia Ghiretti a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 100 méteres mellúszás SB4-es kategóriájának döntője után a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 2-án.
photo_camera Az ezüstérmes Illés Fanni (b) és az olasz Giulia Ghiretti a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 100 méteres mellúszás SB4-es kategóriájának döntője után a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Vasas sportolója taktikusan kezdett a most is teltházas La Défense Arénában, ahol három kínai, két semleges színekben induló orosz, valamint egy-egy spanyol és olasz riválisa volt a nyolcas döntőben.

Illés 50 méternél a negyedik helyen fordult, majd a táv második felében ő és az olasz Giulia Ghiretti is beleerősített, mindketten lehagyták az addig vezető kínai Cseng Csiaót, és úgy tűnt, a magyar úszó vezet, de a végén szinte egyszerre csaptak be a célba.

Csak az időmérő tudott különbséget tenni a teljesítményük között: az olasz lett az első, Illés Fanni pedig csak 4 századdal lemaradva a második. A 32 éves parasportoló – aki alsóvégtaghiánnyal és összenőt ujjakkal született – már az ötödik paralimpiáján szerepelt, és a megnyitón ő vitte a magyar csapat zászlóját.

Az első aranyérmet Konkoly Zsófia nyerte 400 méteres gyorsúszásban. (MTI)

Kiemelt videóink