Balog Zoltán prédikált a Baár-Madas Gimnázium tanévnyitóján

belföld
szeptember 02., 13:37

A Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitóján tartott istentiszteletet Balog Zoltán püspök – erősítette meg Tombor László igazgató a 444-nek.

Azt írta, a református köznevelési intézményekben alapvetően a tanévnyitó része az istentisztelet, amelyet rendszeresen az iskola fenntartója, a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi elnöke tart.

Így korábban Hegedűs Loránt, majd Szabó István, ebben a tanévben pedig Balog Zoltán prédikált – írta az igazgató. Beszédet ő mondott.

Balog Zoltán
photo_camera Balog Zoltán (nem a cikkben említett tanévnyitón) Fotó: Balog Zoltán/Facebook

Balog Zoltán azért tarthatott istentiszteletet, mert a kegyelmi botrány után „csak” a Református Egyház zsinati elnöki posztjáról mondott le, püspök maradt. Balognak nagyon komoly szerepe volt a pedofil igazgatót leplezni próbáló K. Endre ügyében: ő biztatta Novák Katalint, hogy adjon neki kegyelmet.

A történtek után többen kezdeményezték, hogy Balog Zoltán mentsék fel a püspöki tisztségből is, de az akció nem járt sikerrel. Balog nagyon enyhe és trükkös büntetést kapott a Református Egyháztól.

A jelek szerint bosszút áll azokon, akik bírálták: Thoma László református lelkész szerződését például nem hosszabbították meg a Károli Gáspár Református Egyetemen. Balog azt mondta, a döntés az őt kritizáló februári igehirdetésének következménye.

Kiemelt videóink