Tarsoly Csaba 13 évet kapott

belföld
szeptember 02., 10:00

13 évre ítélte a bíróság Tarsoly Csabát, emellett eltiltották vezető tisztségviselői pozíció betöltésétől, valamint tíz évre közügyektől is – írja a Telex. A bíróság elrendelte Tarsoly Csaba első- és Mayer Zsolt harmadrendű vádlott őrizetbe vételét, legfeljebb 72 órára.

Tarsoly a Quaestor-per elsőrendű vádlottja, a cégcsoport korábbi vezére a vád szerint tíz társával közösen mintegy 77 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek. Tarsoly még július végén is tagadta a vádakat.

Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án.
photo_camera Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Fotó: Marjai János/MTI

Az ügyről szóló tárgyalássorozat közel nyolc éve tart. A Fővárosi Törvényszék augusztus végén azt írta, hogy 2016 óta a összesen 359 tárgyalási napot tartott, a nyomozati iratok pedig meghaladták a 132 ezer oldalt. Az ügyben több szálon is zajlanak a perek, tavaly Tarsoly első fokon két évet kapott a Kecskeméti Törvényszéken.

A Quaestor Csoport 2015-ben jelentett öncsődöt, de gyorsan kiderült, hogy ez azért történt, mert 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsátottak ki, és évtizedeken keresztül machinált értékpapírokkal. Az ügyről 2016-ban jelent meg cikksorozatunk, melynek első része itt olvasható.

Kiemelt videóink