Ferihegyen fogták el a québeci kardos gyilkost, aki egy magyar férfit ölt meg

belföld
szeptember 04., 08:25

Egy Amszterdamból Budapestre tartó repülőjáraton utazott az a 32 éves algériai-kanadai–magyar állampolgárságú férfi, aki egy kanadai börtönből szökött meg májusban. A Québec tartomány legveszélyesebb bűnözőinak listáján is szereplő férfit a magyar rendőrök a ferihegyi reptéren fogták el hétfő délelőtt.

Az Y. Z. monogramú férfit azért ítélték el, mert 2011-ben karddal hátba szúrt egy magyar férfit, aki belehalt a sérülésébe. Akkor elmenekült a helyszínről, de később önként feladta magát. Az emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, amiből tizenkét év után szabadulhatott volna feltételesen. De miután a börtönben „újabb súlyos személyi sérüléseket okozó bűncselekményt követett el”, a feltételes szabadon bocsátását megtagadták, a rendőrség közleménye szerint ekkor dönthetett úgy, hogy megszökik.

A Kanadai Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Québeci Tartományi Rendőrség tavasszal hajtóvadászatot indított az elfogása érdekében, nemzetközi körözést is kiadtak ellene. A magyar rendőrség egy nemzetközi bűnügyi együttműködés eredményeként kapta meg azt az információt, hogy a férfi repülővel Magyarországra tart.

Azután fogták el, hogy kiszállt az Amszterdamból érkező repülőgépből, majd az országba belépéskor a testvére okmányával igazolta magát. A rendőrök a terminálon bilincselték meg, majd őrizetbe vették. A más nevére szóló igazolvány használata miatt közokirat-hamisítás miatt indult vele szemben büntetőeljárás, a rendőrség közleménye szerint a kiadatásáról később döntenek.

link Forrás


Kiemelt videóink