Pavel Durov szerint a Telegram nem egy anarchikus paradicsom

külföld
szeptember 06., 07:09

Először szólalt meg nyilvánosan szabadlábra helyezése óta Pavel Durov, a Telegram Franciaországban őrizetbe vett orosz-francia alapítója és vezérigazgatója, akit négy napon át hallgattak ki azzal kapcsolatban, hogy az üzenetküldő alkalmazást a gyanú szerint illegális tevékenységekre (tiltott tranzakciók, kábítószer-kereskedelem, csalás és gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló képek terjesztése) használják.

photo_camera Fotó: STEVE JENNINGS/AFP

Durov sérelmezte a francia hatóságok eljárását, múlt heti letartóztatásával kapcsolatban pedig a Telegramon közzétett bejegyzésében azt írta: felelősségre vonása a platformon harmadik felek által elkövetett bűncselekményekért „meglepő” és „téves megközelítés”. Mint írta:

„Ha egy ország elégedetlen egy internetes szolgáltatással, a bevett gyakorlat az, hogy a szolgáltatás ellen indítanak jogi eljárást.”

Durov szerint az az okostelefonok előtti korszak törvényeinek alkalmazása, hogy egy vezérigazgatót [őt] az általa kezelt platformon harmadik felek által elkövetett bűncselekményekkel vádoljanak meg.

„Egyetlen innovátor sem fog új eszközöket készíteni, ha tudja, hogy személyesen felelőssé tehető az eszközökkel való esetleges visszaélésekért” - tette hozzá.

Durov elismerte ugyan, hogy a Telegram nem tökéletes, de állítása szerint a francia hatóságok többféleképpen is kapcsolatba léphettek vele és a Telegrammal. Egyben cáfolta azokat a sajtóban megjelent állításokat is, miszerint a Telegram „valamiféle anarchikus paradicsom” lenne.

„Naponta több millió káros bejegyzést és csatornát távolítunk el” - jegyezte meg.

via BBC

Kiemelt videóink