Trump odaadná a kormányzati hatékonyságot Elon Musknak, ha megválasztanák elnöknek

külföld
szeptember 06., 07:29

Megválasztása esetén kormányzati hatékonysági bizottságot hozna létre, annak élére pedig Elon Muskot tenné, vázolta jövőbeni elképzeléseit Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtöki beszédében - írja a Reuters.

A Tesla, az X és a SpaceX tulajdonosa, a világ leggazdagabb embere korábban nem igazán volt oda Trumpért (kalandos kapcsolatukról itt írtunk bővebben), sőt, hosszú ideig meggyőződéses demokrata szavazó volt, nemrég viszont már eljutott odáig, hogy nyilvánosan támogatja a volt elnököt a november 5-én esedékes elnökválasztáson, ráadásul még interjút is készített vele az X-en, ami inkább volt egy alákérdezős beszélgetés, egymás dicsérgetésével (erről meg itt írtunk bővebben).

Tényleg nagy lehet az összeborulás, május végén még „csak” arról szóltak a hírek, hogy Trump lehetséges tanácsadói szerepet ajánlott Musknak, ha megnyeri az elnökválasztást.

Donald Trump egyébként csütörtökön beszélt más gazdasági elképzeléseiről is, így például azt ígérte, hogy csökkenti majd a társasági adót a belföldre termelő vállalatok számára, és „alacsony adózási zónákat” hoz létre, hogy ösztönözze az építőipari cégeket új lakóépületek építésére.

Kiemelt videóink