A kormánymédia nem fárasztja az olvasóit azzal, hogy a náluk rendszeresen szereplő Bese Gergő plébánost melegorgia-vádak miatt felfüggesztették

belföld
szeptember 07., 08:43

Pénteken derült ki, hogy a Karmelitát szentelő, békemenetelő, nyíltan fideszes, a kormánymédiában sokat nyilatkozó NER-sztárpap, Bese Gergő a jelenlegi információk szerint kettős életet élt, melegorgiákra járt, erről videó is készült, és férfiakkal tartott fent tartós kapcsolatot. Az egyház még aznapi hatállyal felfüggesztette őt. Hogy pontosan mi igaz a vádakból, azt majd a vizsgálat deríti ki, de egyelőre nem tűnik úgy, mintha bárki bármilyen módon cáfolni próbálná a Válasz állításait, akár csak részben.

Azok a lapok viszont, amelyek korábban előszeretettel szerepeltették őt, egy kivétellel mindeddig nem adtak hírt arról, hogy a plébános milyen botrányba keveredett.

A kivétel a Pesti Srácok, de ők sem sokkolták az olvasóikat telibe a tényekkel, vagy hangzatos besés címekkel, hanem lehoztak egy cikket arról, hogy két pedofil pap akadt fenn az egyházi gyermekvédelmi jelzőrendszeren, és ennek a végére írták oda egy bekezdésben az ettől amúgy teljesen független Bese ügyét.

A többiek még ennyit sem tettek.

  • "Bese Gergő" keresésre az Origo a cikkünk írásakor 11 találatot ad ki, a legutolsó ebből az olimpia megnyitójának ekézése. A pénteki hírekről semmi.
  • A Magyar Nemzeten nyolc cikk kapott Bese-címkét, de hasonló a helyzet, mint az Origón.
  • A Hirado.hu-n sincs semmi, pedig ők is szívesen szerepeltették Besét.

A Mandiner egy egész sajátos módszert választott az olvasóik értesítésére. Egy szombat reggeli cikkükben, amelyben nagyjából a német és az amerikai demokrácia haláláról, a szólásszabadság állítólagos megroppanásáról értekeznek, lezárásként és mintegy tanulságként közlik, hogy

Aki a demokráciát úgy hordozza körbe zászlórúdon a világban, hogy valójában épp az alapjaiban nem hisz, az úgy jár, mint Bese Gergő atya.

Hogy mi történt vele, azt mondjuk pont szemérmesen elhallgatják. Pedig Beséből nincs hiány náluk, azaz nem volt hiány eddig: szombaton reggel a keresőjük 40 cikket adott ki Bese Gergő címkével.

A Vasárnap.hu katolikus portál sem tolja túl az olvasóik informálását a Bese-balhéról, pedig ők is szívesen szerepeltették a plébánost, szerzőként 7, szereplőként 32 cikk fűződik a nevéhez.

Lehetnénk megengedőek, hogy mindez azért van, mert a legfrissebb cikk a saját "legfrissebb" nevű címlapi dobozuk szerint péntek délelőtt 10 órai, azóta nem frissültek, csakhogy közben a törlésre a jelek szerint jutott idejük: már nem elérhető a "Bese Gergő atya: Szent József ünnepén ki kell hangsúlyozni: férfiak nélkül nem megy" című cikk, pedig a Google még őrzi a tavaly márciusi írást, de a Minálunk.hu-n is ott van még az átvétele. Az első mondata így szól:

Szent József ünnepén ki kell hangsúlyozni: férfiak nélkül nem megy! Itt persze nem a biológiai értelemben való fennmaradásunkról beszélek, hanem azon túl.

Arról, hogy Orbán Viktor Facebook-oldaláról már péntek kora délután levették a képeket, melyen Bese a Karmelita miniszterelnöki irodáit szenteli, itt írtunk.

Kiemelt videóink