Egy kültéri lámpa okozhatta a hatalmas tüzet a Miskolctapolcai Barlangfürdőben

belföld
szeptember 07., 19:58

Megvan a szakértői vizsgálatok első eredménye, arról, hogy mi is okozhatta a hatalmas tüzet pénteken este a Miskolctapolcai Barlangfürdőben. A tűzvizsgáló elsődleges tájékoztatása szerint a tűz oka elektromos zárlat volt, amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezhetett – értesült a BOON.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának leégett tetőszerkezete 2024. szeptember 6-án. A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület az előző napon este gyulladt ki, a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett
photo_camera A Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának leégett tetőszerkezete 2024. szeptember 6-án. A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület az előző napon este gyulladt ki, a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője, Németh Judit tájékoztatása szerint három héttel ezelőtt vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és – elsődleges információk szerint – nem találtak rendellenességet.

A barlangfürdőben pénteken este 7 után keletkezett tűz a terápiás részlegen. A lángok átterjedtek a főépület tetőszerkezetére is. A haváriát végül este 11 óra körül hárították el a tűzoltók, de hajnali 4-5 óráig tartottak az utómunkálatok. Miskolc leendő polgármestere ígéretet tett a fürdő újjáépítéséhez, amelyhez majd a kormányzat segítségét is kérnék.

Kiemelt videóink