Bezárt a budai központi posta, Schmidt Máriáék építkeznek a helyén

belföld
szeptember 10., 09:13

Bezárt a Városmajor utca 35-37. szám alatt álló Budai Központi Kézbesítő Posta, hogy megkezdődhessen az irodaépület felújítása és fejlesztése – írja az Economx.

photo_camera A BIF látványterve (a Maros utcából nézve)

Az épületet felújítják és bővítik is, méghozzá a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., vagyis a BIF, aminek Schmidt Mária és gyerekei a többségi tulajdonosai.

A 80-as évek elején felhúzott üvegépületet 2020 januárjában vásárolta fel a BIF. Ahogy az Economx is írja, a XII. kerület egyik legfrekventáltabb utcájában álló épület már rendelkezett egy 7 szintes, 248 férőhelyes parkolóház kialakítására alkalmas bővítmény jogerős építési engedélyével.

photo_camera A BIF látványterve (a Városmajor utcából nézve)

A BIF honlapján egyelőre nem sok információt osztottak meg a projektről, annyit tudni, hogy Major Park lesz a neve, feldobtak pár látványtervet is, illetve annyi írnak, hogy az irodaház teljes felújítása és fejlesztése rövidesen elkezdődik.

Ez a hamarosan akár már most szeptember is lehet, legalábbis a posta már bezárt, emiatt az I. és II. kerületben élők mostantól a Nyugatinál, a XII. kerületiek pedig a Móriczon vehetik majd fel ajánlott leveleiket és csomagjaikat.

photo_camera A BIF látványterve szerint a tervezett parkolóház teteje füvesített, de legalábbis zöld lesz Fotó: BIF
Kiemelt videóink